perjantai 22. heinäkuuta 2016

Varusteurheilua

kuolaimista ja satuloista


Kun kesällä kaikki on niin helppoa ja hevonen voi hyvin ja ratsastuskin sujuu, on aikaa varusteurheilulle. Torstenilla on pelattu tällä viikolla kankien kanssa - valmentaja on ratsastanut niillä nyt kaksi kertaa ennen kuin itse uskalsin pukea kahdet kuolaimet itsenäiseen työskentelyyn - ja mallailtu vähän satuloita.

Kankien kanssa on aloitettu hyvin varovasti. Torsten pitää sekä bridongia että kankea kielen väärällä puolella, ja on ollut varsinainen tänka på, miten ponille saisi opetettua kielen kuolaimien alle. "Naksuttamisesta" ei ole ollut mitään hyötyä (koska allekirjoittaneen taidot), ja vähän jo valmentajan kanssa mietittiin, onko tässä nyt mitään järkeä - Torstenhan toimii normikuolaimella ihan hyvin, kanget olisi vain hienosäätöä varten.
Ja koska äidit ovat toisinaan oikeassa, päätin kerrankin kuunnella viisaita sanoja ja antaa Torstenin syödä vihreää kuolaimet suussa. (Maastossahan poni ruokailee jatkuvasti, milloin mitäkin vihreää tai marjoja, tosin ilman lupaa.) Torstenin oli pakko laittaa kuolaimet oikealle puolelle sen mumssatessa suun täydeltä vihreää ja sitä kautta pystyimme tekemään hyvin kevyen ja positiivisen älä ota yhtään kuule mun suusta-treenin rautojen pysyessä oikealla puolella, melkein koko ajan. Ihan muutaman ruohotauon jouduimme pitämään, tätä ei todellakaan voi harrastaa usein tai kohta mulla on ratsu joka kulkee tasan ruohomättäältä toiselle ;D







Satuloista puolestaan, tuo kankikuvissakin näkyvä meidän oma joustorunkoinen on ihan kiva, mutta vähän turhan etupainoinen, ei siis aivan optimaali. (Toisaalta onko kenelläkään ihan täysin istuvaa satulaa, en usko.) Kun satulansovittaja soitteli Torstenille mahdollisesti sopivasta Cliff Barnsbyn leveästä koulupenkistä, kieltäydyin tietysti ensin, onhan ne ihan kamalia penkkejä, mutta vaihdoin kuitenkin mielipidettäni ja torstaina saimme satulan kokeiluun. Se ei todellakaan ollut kamala (teiniaikoinani nämä penkit oli sellaisia laakeita, kovia ja tuettomia satuloita), mutta ihan pikkiriikkisen nafti, reitevälle lyhyet siivet ei sovi. Ponihan sen sijaan on ihan top sheipissä - haahaa or maybe not - mutta sille satula istui varsin passelisti. Kokeiluun jäi myös estepainoitteinen yleispenkki, viikonloppuna täytyy päästä hyppäämään!

Molempina kuvattuina ratsastuskertoina olen muuten kuvaajalle sanonut, että en aio julkaista kuvia missä mulla on edellisen illan meikit naamassa. (Koska kesä ja ihanat illat mutta kamalan aikaiset työaamut) Vaan kuinkas kävikään, tässä teille oikea kuvatulva, poni oli niin superhauska satulasovitustreenissä!

























Siinä missä Torsten saa painaa duunia koko tulevan viikonlopun, allekirjoittanut viettää töistä minilomaa. Kun on asennoitunut tekemään töitä silloin kun muut lomailee, on pakko myöntää että olen onnistunut luomaan rentoa kesäfiilistä myös arki-iltoihin. Ja että en malta odottaa perjantaiaamua, kun herätyskello ei soi kukonlaulun aikaan vaan vasta hieman myöhemmin - viikonloppu joka vietetään kaupungin hälinässä on kuin ulkomaille lähtisi ja mikä parasta, joka päivä pääsee kuitenkin ratsastamaan ;) 
Näin perjantaikevennyksesi Torstenin ilottelut eiliseltä, kun kentän viereistä alamäkeä ajoi traktori kuskinaan sellainen alle kouluikäinen poika. Kulkuneuvossa ei ollut moottoria mutta sitäkin äänekkäämmät renkaat ja Torstenia kiinnosti tietysti kovasti tällainen menopeli.

Ai hitsi että nyt on ridaus onnistunut kun heppa näin kasaa ja antaa kivaa tunnetta selkään joka joustaa tosi makeesti!

...kunnes muutama askel myöhemmin ei voinut kuin nauraa, miten kuvittelinkin itse ratsastaneeni Torsteniin oikeanlaista painetta, haha ;) Tämä olisi melkein pitänyt ottaa videolle, koska Torstenin tahti ei muuttunut ollenkaan, samaahan ei voi sanoa muodosta.

Kaikenlaisia kulkupelejä sitä nykylapsille keksitäänkin!

Ihanaa viikonloppua sinulle <3

23 kommenttia:

  1. Mun silmään sun asento on tässä CBssä parempi kuin vanhassa satulassa! :) nyt kun laitoit kuvia näin peräkkäin niin osui silmään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon samaa mieltä, siinä on tosi hyvä istua! Ja Torstenillekin tuntuu olevan aika passeli...

      Poista
  2. Torsten on hieno, ja tuo tokavika kuva takaa teille osallistumisoikeuden tulevaisuuden 4YourHorse tapahtumiin.
    On nenä edessä, niska korkeimpana kohtana ja ratsastajalla käsi optimaalisesti😁😉
    Millä leveydellä tuo Barnsby on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, todellakin ;D CB on vain merkitty extraleveäksi, eli ei numeroilla niin kuin yleensä näissä on. Vastaa varmaan 5-6 leveyttä?

      Poista
  3. Mikä satula, millä leveydellä, mikä malli? Voisin kokeilla tuollaista omalle jolla myös hyvin kehittyneet selkälihakset ja laaja rintakehä.
    Hyvää minilomaa sulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kääk, taas unohdin ottaa kuvan mallin nimestä tallilla! Satula on CB ja extraleveä lyhyillä siivillä, muuta en osaa vielä sanoa...

      Poista
  4. Ihanaa minilomaa Jilla! Kiitos taas hyvän mielen postauksesta. :-) Torstenin ilme on mitä mainioin tuota äänekästä traktoria seuratessa...

    Nauroin eilen ääneen vuokrahepan selässä! Herrasmies kulki niin kivasti kahden vapaapäivän (= paljon ulkoilmaa ja ruohoa) jälkeen. Ihana, ihana kesä!

    Iloisin terveisin,
    Maarit L. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesä tekee niiiiin hyvää - Torstenkin on kulkee tosi kivasti kentällä ja maastossa on kuin viilipytty, sopii mulle! :)

      Poista
  5. Tuo runkosatula tekee sun istunnalle hyviä asioita. Se joustorunkoinen kippaa sulle sellaisen ankanpyrstön ja jousto tulee selästä ulos eikä lonkista, ei hyvä, hajottaa paikat. Pidemmän aikaa olen tuskaillut kun asentosi joustorunkoisessa näyttää niin... miten sen nyt sanoisi, mutkaisalta, ja nyt oli heti helpotusta nähtävissä. Peukku tälle, jos Torstenille passaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, no nyt kun sanoit, niin noinhan se menee. Tämä satula on nyt tosi vahvoilla, tosin vähän se nousee kevyessä ravissa takaa ylös, joten katsotaan mitä sille voi tehdä :)

      Poista
  6. Aina joskus käyn täällä katsomassa ja aina löytyy mukavaa luettavaa. Minusta ruoho-konsti kuolainten kans oli fiksua :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, kiitos kun jätit kommentin! Ja ruohon syöminen sopi Torstenille hyvin, tämä oli kyllä tähän asti tehokkain keino saada kieli oikealle puolelle; onneksi ei otettu kankitreeniä talvella, kuiva heinä tuskin olisi maistunut yhtä helposti ;)

      Poista
  7. Pakko olla samaa mieltä muutaman muun kommentoija kanssa että istuntasi on paljon parempi tuossa cliffin satulassa.
    En oo ennen kiinnittänyt huomiota tuohon sun ala selkään mutta nyt kun on kahta erillsista istuntaa eron huomaa :D
    jos vain mahdollista niin kannattaa hankkia satula mikä on ratsastajallekkin sopiva, ei ole hevonen ainut mihin vaikuttaa negatiivisesti epäsopiva satula :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä ihan totta, ratsastajan istunta kun kuitenkin vaikuttaa _koko ajan_ hevoseen, joten täytyy satulan ohjata myös oma kroppa sopivaan asentoon. Kiitos Jenni kommentistasi! :)

      Poista
  8. Olenkin ajatellut, että teidän penkki näyttää ihan joustorunkoiselta! Pakko kysyä, mitä mieltä olet ollut siitä ja minkä merkkinen tämä teillä käytössä ollut on? :) Jälleen kerran kyllä todella kiva postaus(ja totta kai, ihania kuvia)! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, se on nyt ollut meillä about vuoden päivät käytössä, ja parempi se on kuin moni runkosatula - tosin nyt sille taisi löytyä voittaja ;) Se on trekker master ja siinä istuu kuin nojatuolissa :D

      Poista
  9. Hahaa! Moni muu on ehtinyt ennen mua huomaamaan saman. :)
    Katsoin heti ekoista CB-kuvista jo, että "ohhoh, tuossahan neiti istuu niin paljon paremmin"! Sanna tuossa ylempänä muotoilikin asian mainiosti.

    ...ja oikein mahtavaa minilomaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha joo, mutta kyllähän sen eron noista kuvista huomaa, sitä ei voi kiistää :D

      Poista
  10. Ja minä myös sanon, että istunta näyttää jotenkin helpommalta tällä satulalla! Ja tuo ruohon syöminen oli oikeasti nerokas hoksaus! Näytät myös laihtuneen :) On aivan ihanaa katsoa, kun teillä näyttää olevan aina niin kivaa keskenään. Teittepä mitä hyvänsä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii, vitsi mikä illan piristys mutta valitettavasti en ole (vieläkään) laihtunut yhtään ;D Mutta kiitos ihanasta kommentistasi ja aurinkoista viikkoa sinulle!

      Poista
  11. Pakko munkin vielä kehua istuntaa tuolla cliffillä! Se on kyllä ihanaa kun löytää itsellekkin sopivan satulan, itsellä meni vähän eri päin kun jouduin omasta unelmapenkistäni (tosin este sellaisesta) luopumaan ja tilalle tuli "halpissatula" joka on kaiken lisäksi yleissatula, eihän sillä voi edes kunnolla hypätä kun jalat tulee liian pitkälle lyhyillä jalustimilla kun poni-ratsastaja suhde on 148cm-168cm! No ei se niin kovin vaarallista ole kun hyppääminen on tosi harvinaista herkkua mutta otti tuosta satulasta luopuminen koville, vielä kun ei ollut vaihtoehtoja uuden valinnassa, ponin selkään ei löytänyt muuta kohtuuhintaista penkkiä. olis sittenkin pitänyt laittaa hevonen vaihtoon ;D

    VastaaPoista