perjantai 8. heinäkuuta 2016

Kesäillan kuuma linja

perjantaifiilis


Tänään on oikeasti ollut sellainen päivä, että thank God its Friday, really. Kun koko työviikon on saanut paahtaa, ja vapaaksi ajateltu tuleva viikonloppukin muuttui työpainotteiseksi, tulee koti-ilta niiiiiin tarpeeseen. Ihan hirveästi näitä koti-iltoja ei olekaan tälle kesälle kertynyt, mikä on tietysti tosi kivaa mutta ihan oikeasti, kuin kivaa on toisinaan olla tekemättä yhtään mitään. Niin kuin superkivaa :D Superkiva oli myös Torsten kun kiipesin hetkeksi sen kyytiin valmentajan ratsastettua tänään ensin - nyt on vihdoin kaivettu kanget pois kaapista pölyyntymästä! Oli taas ihmettelemistä miten ne piuhat ja raudat kuului ponille pukea, mutta hyvinhän se meni. Kyllä onni on harrastamisessa motivoituneen ja taitavan ammattilaisen apu, sitä tulee ihan eri tavalla itsekin treenattua kun on jotain mitä tavoitella; tällä hetkellä siis sitä, että Torsten kulkisi allekirjoittaneen kanssa edes puolittain niin kivasti mitä valmentajalla ;D


Mutta hei, mun höpinät sikseen - jatketaanko kirjoittelua yhdessä :) Kesän ensimmäinen kuuma linja on täällä, palaan näytön ääreen kahdeksalta ja kukun näppiksellä aina yhteentoista asti; tervetuloa kertomaan kuulumisiasi tai kysymään jotain mieltä askarruttavaa, keskustellaan kaikesta mitä mieleen juolahtaa! Siis jos kukaan tällaisena aurinkoisena kesäperjantai-iltana istuu kotona ;) Pieni pettymys kun odotin sadesäätä ja villasukkia, noh meneehän tämä ilta kotiterassilla auringossakin.

Palataan pian, areena on teidän :)

Mikä on kuuma linja? Katso edellinen keskustelutuokio täältä.

36 kommenttia:

  1. Millainen on täydellinen tallipäivä? Mikä on Torstenissa parasta? Oletko ajatellut, että hommaisit toisen hevosen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm, sellainen hyvän mielen tallipäivä - siis se voi olla treenaamista tai laidunhengailua, mutta niin, että molemmat osapuolet nauttii. Tietysti myös erilaiset onnistumisen tunteet luovat hyviä fiiliksiä ja sitä kautta täydellisiä heppapäiviä. Ja kesällä tietysti kaikki on hauskempaa ja ehdottomasti silloin, kun ei ole kiire mihinkään!

      Torstenissa on parasta sen luonne ja minkälainen parivaljakko meistä on näiden vuosien aikana tullut, harrastaminen on kivaa kun (melkein) kaikki toimii. Torstenilla on myös hyvä huumorintaju, ylipäätänsä toisinaan hämmästyttävän hyvä tilannetaju ja korkea työmoraali.

      Olen ajatellut, sitten joskus tulevaisuudessa! Just tähän hetkeen yksi hevonen on paras vaihtoehto, ei tarvitse sitten potea huonoa omaatuntoa kahdesta hevosesta kun aikaa on vain rajallisesti ;)

      Poista
  2. Mukavaa perjantai-iltaa!
    Torsten on kyllä supermakea nykyään, sivusta jo useamman vuoden seuranneena eron huomaa. Oma tamma lähti varsantekoon ja on nyt vähän tyhjä olo, mitä sitä ihminen tekeekään kun ei kokoajan ramppaa tallilla..? :D Toisaalta ihana pitää välillä breikkiäkin hevosista, sitten on takuulla motivaatio kohdillaan, kun taas saa oman kotiin.
    Muistelen, että teet opentöitä, muttet ole opiskellut alaa. Aijotko joskus opiskella? Miten pääsit noihin sijaishommiin kiinni ilman koulutusta, hyvällä tuurilla?

    Täällä ei ole kovin hyvä ilma, aurinkoa ei ole näkynyt sitten viime viikonlopun.. mutta onpahan sateeton päivä. Aurinkoista iltaa sinne, jään odottelemaan saunaan pääsyä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, olen samaa mieltä että ero vuosien takaiseen Torstenin liikkumiseen ja nykyiseen on aika valtava - ja erityisesti nyt, kun se on vihdoin päässyt säännöllisesti valmentajan alle.

      Haha, voin vain kuvitella että aikaa riittää, en oikeasti voisi kuvitella elämää ilman hevosharrastusta - mitä sitä tekisi kaikki arki-illat töiden jälkeen? ;D Toisaalta näin kesäisin annan itselleni luvan pitää enemmän tallivapaita, on se varmaan ihan hyvä että on jotain muutakin elämää kuin oman ponin pusuttelu :D Toivottavasti teillä menee kaikki hyvin tamman ja varsan kanssa!

      Ja joo, opetöitä teen mutta en nyt ihan pelkällä tuurilla ole kouluihin päässyt - tai varmasti silläkin on osansa tässä - koska tein monta vuotta yhdellä koululla koulunkäyntiavustajan töitä ja sitä kautta sitten olen päässyt moniin kouluihin sisälle tekemään sijaisuuksia. Opettajan ammatti on ollut aikoinaan suurikin haave, mutta pakko sanoa, että mun pää ei riitä edes siihen että kouluun pääsisi sisään. Heh, ehkä se on mun paras puoli tässä työssä, ymmärrän tai ainakin yritän ymmärtää niitä lapsia joille opiskelu on vaikeaa... Nyt opettajaksi kouluttautumisen haaveet on kuitenkin hetkeksi kuopattu sillä syksyllä aloitan opiskelun kohti valokuvaajan ammattia. Jännittää!! :D

      Oho, täällä sää vaihtelee monta kertaa päivässä auringosta kaatosateeseen - onneksi nyt alkoi tuulemaan, niin ei ole näin saunan jälkeen ihan niin kuuma :D Mukavaa perjantai-iltaa myös sinne! :)

      Poista
  3. Voi että, aurinko kelpaisi! Täällä on menty sadesäässä koko viikko +12 lämpötilassa... no, josko se tästä :)
    Eipä minulla oikein mitään kysyttävää ole, ei pää pelitä työviikon jäljiltä. :D Oikein hyvää kesänjatkoa sinulle ja Torstenille, on ilo seurata teidän kuulumisianne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noh, toivottavasti viikonlopuksi kirkastuisi vaikka sääennusteet ei ihan siltä nyt näytäkään... :D

      Sama fiilis täällä, ei kykenen mihinkään kovin vaativaan työhön enää tähän aikaan illasta, tällainen kevyt keskustelu on just sopiva tähän. Ja kiitos samoin sinulle, hyvää kesän jatkoa! :)

      Poista
  4. Oliko Into sun ensimmäinen hevonen? Tiesitkö aina että suokit on sun juttu vai oliko se "sattumaa" että päädyit suokki"tädiksi"? Jos ostat Torstenin kaveriksi toisen hevosen, tuleeko sekin olemaan suokki? Torsten on kyllä niin söpö :) Ja hurjan hieno! Sun blogi on kyllä niin hyvän mielen paikka että!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ihanasti sanottu, kiitos! :)

      Into oli kyllä ensimmäinen hevoseni, mutta perheelläni on ollut lapsuudessani liinaharja shetlanninponiori Jäppinen.

      No kyllä tämä tietysti vähän sattumaa on ollut, Intostakin löysin sellaisen vuokrausilmoitukset missä tarjottiin vaikeaa suomenhevosta aikuisratsastajalle ;) Ja Torstenkin ostettiin aika extempore. Toisaalta ennen Intoa olin ratsastanut lähinnä shetlanninponeilla ja suokeilla ja issikalla maastossa sekä ratsastuskoulussa, joten suokit oli hyvä jatkumo. Joku päivä vielä ostan sen liitokaviopuokin (siinä saa jo oikeasti olla hieno, kun on kaksi niin mahtavaliikkeistä suomenhevosta osunut kohdalle ;)) ja ryhdyn puokkitädiksi ;D

      Torstenilta extrapusut ja hauskaa perjantai-iltaa!! :)

      Poista
  5. Ootko aatellut pitää tänä kesänä lomaa hepoista/käydä ulkomailla? Tai onko Torstenin kanssa kisoja suunnitteilla?:) Ja yllätyin että onkos jo perjantai kun lomalla menee nämä päivät ihan sekasin😂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, olen mä jo muutaman päivän lomia pitänytkin heppailusta, ne tekee kyllä hyvää :) Mutta ulkomaille ei kyllä nyt kukkaron nyörit anna periksi, ehkä sitten talvella tai syksyllä viikonloppulomalle - kesä on Suomen kauneinta aikaa, joten täällä on oikein hyvä lomailla - siis mullahan on peräti muutama perjantai lomaa koko kesässä ;) Mutta ihanaa että muut lomailee, täällä oli sen verran hektinen työviikko että tänään oli kyllä niin selkeä perjantaifiilis ettei mitään rajaa! :D

      Poista
  6. Heippa Jilla!
    Miten Torstenin ratsastettavuus muuttuu kun laitat sille kanget? Milloin olet niitä käyttänyt sitten viime kerran?
    Tänä viikonloppuna ollaan lähdössä ponieni kanssa ihan oikealle merenrannalle uimaan! Onko antaa mitään vinkkejä littyen ponien uittamiseen? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi :)

      Torsten on aika aloittelija vielä kankien kanssa, mutta se muuttuu tietysti entistä herkemmäksi ja kuuntelee paremmin istuntaa - tai ehkä ratsastaja vain keskittyy omaan istuntaansa silloin enemmän. Viimeksi sillä on ollut kanget päällä melkein kaksi vuotta sitten, mutta tänään meni hyvin ja ajateltiin ottaa tähän tällainen kankikuuri ja katsoa mitä tapahtuu. Ainakin ravissa koko hevonen nousi ja kenkien alle tuli jouset, on se makee :) Kauhee mitä oman hevosen kehumista mutta Torsten <3 :D

      Oooo, voi miten ihanaa, olen niiiiiin kateellinen! :D Mulla ei kyllä ole mitään vinkkejä uittamiseen, Torstenia olen monta kertaa käyttänyt järvessä mutta se menee houkuttelemallakin vain niin pitkälle että maha kastuu, ei siis ymmärrä uimisesta mitään :D Inton kanssa kävin vain kerran uimassa, ja se oli niin siistiä! Se fiilis kun hevonen lähtee uimaan, vitsi miten hauskaa - tosin kun mä olin jostain Hevoshullun Lena Furbergin sarjakuvasta pikkutyttönä katsonut että voi mennä hevosen rinnalle itsekin uimaan, siitä Inton ei tykännyt yhtään ja hyvä ettei jättänyt mua sinne mereen yksikseni polskimaan :D Mutta ihanaa uintireissua teille, pitäkää kivaa!

      Poista
  7. Terve tänne! Jilla, mitä sinulle kuuluu? :) Lempiaskellajisi, ja mielipide siitä, kun kesäihottumaheppojen oireita ei hoideta?

    -W

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! :) Tänne kuuluu pelkkää hyvää, mitä nyt lievää yliväsynyttä oloa ilmassa :D

      Ravi kentällä ja laukka maastossa, kunnon reipasta laukkaa ei voita mikään!

      Huh, sehän on kamalaa ja täysin hevosen laiminlyömistä jos sairasta hevosta ei hoideta - kaikki hevosen sairaudet ja vammat tulee tietenkin hoitaa, oli kyseessä sitten jännevamma tai kesäihottuma. Kesäihottumakin on hevoselle niin tuskallinen sairaus, että olisi törkeää jättää se hoitamatta; nykyään on kuitenkin niin tehokkaita lääkkeitä siihen, vaikka sairauden hoitaminen vaatiikin todella paljon aikaa ja vaivaa.

      Poista
    2. Mikäli etsisit hevosta ja törmäisit täydelliseen, kivaan ja hienoliikkeiseen ihottumaiseen hevoseen, olisiko kesäihottuma syy olla se ostamatta?
      Meillä pitkäaikaisilla ylläpidossa olevilla hevosilla on molemmilla ihottumaa, joten ihan ylipäätään muiden mielipiteet kesäihottumaisten hevosten hoidosta kiinnostavat - meille kun tää kaikki on niin arkea. :)

      Poista
    3. Ei täydellistä hevosta ole olemassakaan! Mutta kyllä kesäihottuma pistäisi miettimään kahdesti, ostaisinko hevosta. Todennäköisesti en - sori suora vastaus! Kaikki sairaudet/vammat pistäisi miettimään, kannattaako ostaa - niin kauan kun ei ole tunnesidettä hevoseen saattaa olla joku järki vielä matkassa mukana...
      Toisaalta extrahyvällä hoidolla sitä voi lieventää, mutta en tiedä olisiko musta niin hyväksi hoitajaksi. Tietysti olisi aivan eri asia, jos vaikka Torstenille puhkeaisi nyt kesäihottuma - sitten olisi vain annettava extrahyvää hoitoa, eipä siinä muu auttaisi.

      Poista
  8. Mä en istu koneella, vaan oon just matkalla viini- ja juustoiltaan! Tästä alkaa neljän viikon loma, ihan kamala stressi ollut töissä oikeastaan jo useamman kuukauden. Tää on niin ansaittu! Huomenna mennään mereen uimaan hevosten kanssa 😍 (Jos ne siis suostuvat.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oumaigaad, vitsi miten tekisikin mieli lasia hyvää viiniä ja palaa valkohomejuustoa hedelmien kanssa! Ja tota neljän viikon kesälomaa - ja hevosten kanssa uimista... Jos vaihdetaan kuule seuraavaksi neljäksi viikoksi paikkoja, mee sä mun töihin ja mä nautin siellä Ruotsin kesästä ja viineistä ja ja ;D

      Poista
  9. Koska kirppikselle tulee lisää myytävää? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhyy, ei mulla ole enää mitään myytävää :( Paitsi albionin koulusatula, osta pois! :D

      Poista
  10. Hei, mites tuo siviilisääty, oletko vielä varattu? :) millaisen miehen löysit? Mitkä on ehdottomat kriteerit kun miesystävää valitset? Miten tapasitte? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, no kai tässä kohtaa voi sanoa että olen pitkästä pitkästä aikaa varattu ;D Ja tosi ihanan, sellaisen josta Torstenkin piti kun oikeilla leivillä ponia lahjoi ;) Ja hmm, siis iso vene ja auto tietysti - no ei sentään, vitsi vitsi! :D Ja hei, missä muualla tapaa miehiä kuin tinderistä, jonka btw tittididii, olen poistanut! :D

      Poista
  11. Haluatko lapsia? :) Onko yhden pieleen menneen parisuhteen jälkeen vaikea aloittaa uusi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haluan! Joskus.

      Noh, on ja ei ole. Mullahan siis kyllä useampi parisuhde takana joista vain toinen loppui "dramaattisemmin", pieleen meni tietysti molemmat mutta hyvissä välein ollaan edelleen :) Ja siinä mielessä ei ole, että ainahan sitä oppii itsestään jotain uutta ja tietää ainakin, mitä ei halua ;)

      Poista
    2. Mitkä on niitä asioita mitä ET enää halua?

      Poista
    3. Mä haluan elää sellaisen kumppanin kanssa, jolla on myös oma elämä ja omat mielipiteet. Joka ymmärtää että jos mä sanon että toinen reitti on lyhyempi, sitä kannattaa uskoa vaikka mun tietämys vääräksi todistettiinkin ;D Sellainen mies jonka kanssa klikkaa, joka saa mun luottamuksen ja kunnioituksen ja on ehdottoman hauska. Ja mä tiedän että olen toisinaan ihan kamala, joten ei mikään helppo kombo ;D

      En missään nimessä halua enää miestä, jota en kunnioita tai joka elää liikaa omaa elämää, johon en voi luottaa tai joka elää pilvilinnoissa tai kunnianhimo omaan tekemiseen, harrastukseen tai työhön ja etenkin parisuhteeseen, puuttuu. Kamalan vaikea kysymys, kun oikeasti loppupeleissä vain fiiliksellä on väliä.

      Poista
  12. Itellä on nytten tosi hyvä fiilis kun sain tietää että saan oman ponin tai siis asia varmistui. Minkä ikäinen sä olit kun sait ensimmäisen omasi?

    Täällä on kyllä ollut nyt hirveän sateista, mutta toivottavasti alkaisi paremmat säät viimesille loma viikoille.

    Torsten on kyllä niin hieno, ai että sellanen ois hieno itellekki:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ihanaa, oikein paljon onnea kavioliittoon! Olin neljätoista kun sain Inton joululahjaksi, mutta Into oli sitä ennen ollut mulla vuokrahevosena ja ylläpidossa vajaa pari vuotta :)

      No todellakin toivotaan parempia säitä, sadekelit on tylsiä jos lomalla joutuu olemaan!

      Torsten kiittää ja kumartaa kehuista, on se kyllä minunkin mielestä hieno! :)

      Poista
  13. Etkös sä ole opettaja? Eikö opettajilla oo nyt kesäloma? :o Ootko kokeillyt ratsastaa lämpösillä? Jos olet niin miltä tuntui? Oma rakas heppani on lämpönen, eihän se laukka häävi ole mutta ravia löytyy senkin edestä!
    Oikein ihanaa kesää sulle ja Torstenille, tää on niin hyvän mielen blogi!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No näin kesäisin sitä todellakin toivoisi olevansa opettaja, mutta valitettavasti en ole :DD Mulla on kesälomaa just sen verran kuin palkattomana pystyn ottamaan, ei siis Torstenin ostoslistavaatimuksien kanssa ihan hirveän montaa päivää ;)

      En muuten ole koskaan ratsastanut lämpöisillä, mutta ei kai se kauheasti eroaisi puoliverisestä jos on hyvin ratsastettu :) Intolla vedettiin muuten maastossa sen nuoruusvuosina aina monteravia, siinä muut laukkaili perässä kun Into veti etuset kauhoen ravia, se on mahtava tunne! :D Oikein ihanaa kesää myös teille!

      Poista
    2. Voi ei, mistäköhän mä sen opettajajutun sit keksin :D Muistaakseni olisit maininnut jossain postauksessa, mutta varmaan sekotin sit johonki muuhun.. :)

      Poista
    3. Et välttämättä, koska teen kyllä opettajien sijaisuuksia aina kun koulut on auki, mutta valitettavasti opettajien loman aikana oleviin sairastumisiin ei tarvita sijaista ;D

      Poista
  14. Mitä työtä nyt kesäisin teet? Miksi luovuit Intosta? Huippu hyvää kesän jatkoa sinulle Jilla! Ps. Blogisi on aivan minun suosikki blogi varsinkin kaikki kuvasi ovat mahtavia. Ja tietenkin Torsten on huippu hieno! :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teen toimistolla töitä kesäisin ja viikonloppuina ympäri vuoden.
      Into menehtyi ähkyyn, en missään nimessä olisi siitä muuten luopunut :) Aina näitä asioita ei vain saa itse päättää...

      Ihanaa kesän jatkoa myös sinulle ja pusuja Torstenilta! :))

      Poista
  15. Suloista sunnuntaiaamua!

    En ollut uskoa silmiäni kun näin tämän postauksen. Sitten alkoi hysteerinen hihitys, sillä tässä tuntuu olevan joku Murphyn laki että missaan aina kuuman linjan... Ja tällä kertaa olisin voinut olla mukana. Nautin vaan sohvalla ajatuksesta että minulla alkoi KESÄLOMA!

    No tuttuun tapaan "osallistun" näin jälkeenpäin ja hyvin se sujuu näinkin. Kysymyksiä oli laidasta laitaan ja vastasit niin mainiosti kaikkiin että heitänpä minäkin tähän nyt pari, sillä kaipaan oikeasti vinkkejä: mistä löytyy hyvä, ammattitaitoinen suutari pk-seudulla joka osaa korjata ratsastussaappaat/-kengät, chapsit? Ja mistä kannattaisi etsiä kesäkeleihin sopivia (ikuinen optimisti täällä, kai neljään viikkoon mahtuu edes muutama aurinkoinen päivä!) hieman korkeampivyötäröisiä ratsustushousuja? Onko merkki-/mallisuositusta?

    Kiitos Jilla ihanista kuvista ja hyvästä tekstistä, taas kerran. Ihanaa, että jaksat jakaa hyvää, positiivista mieltä! Ja onnea uuden kumppanin löytymisestä - paras suositus lienee tuo Torstenin hyväksyntä! ;-)

    Aurinkoisia kesäpäiviä!
    Maarit L. :-)

    VastaaPoista
  16. Voi ihanaa, aurinkoista lomaa Maarit! Olen vähän kade, kun kaikilla tuntuu alkavan loma ja itse olen tänään(kin) ollut töissä. No vielä joku päivä ;D

    Hmm, suutareista on kokemusta vain Kirkkonummen keskustassa, S-marketin vieressä sijaitsevasta suutarista, on korjannut ainakin mun nahkasaappaat kerran tai kaksi ja teki todella hyvää jälkeä.

    Ratsastushousuissa mä olen vannoutunut euro-star fani, mutta, pakko myöntää, että Kingslandin ilman paikkoja olevat kesähousut on todella miellyttävät päällä, ei ehkä tule hikoiltua ihan niin paljon kuin kokopaikkaisissa housuissa ;)Hipposportissa on laaja valikoima euro-stareja ja omat Kingslandini olen hakenut Lohjan K-Maataloudesta (edullisimmat siellä :)).

    Ja kiitos Maarit, Torsten on sen verran tarkka että nyt voi olla jo luottavaisin mielin kun poni on miehen hyväksynyt ;)

    VastaaPoista