tiistai 17. helmikuuta 2015

Laskiaistiistain

Laskut, pullat ja nousut


Laskettelurinteen vieressä sijaitsevalla, viime viikolla Torstenin kotina toimineella tallilla törmäsimme enemmän kuin kerran hiihtäjiin. Torsten ei ole koskaan liiemmin suksilla matkustajista tykännyt, joten asiahan oli tietysti korjattava. Laskiaistiistain kunniaksi kaivettiin ala-asteella viimeksi käyttämäni sukset ja sauvat kaapista ulos, ja suunnattiin Torstenin kanssa viettämään riehakasta laskiaista laitumelle :)


Hmm, ootko sä ihan varma tästä?

Joo, Torsten, en todellakaan ... 

Sitä minäkin!



Pullahetkeen osallistu ponikin

Kermalla ja hillolla täytetyt pullat jaettiin tasan poikien kesken. Kolme Torstenille, yksi Pätkikselle ...






Siis näin vähän pullaa ja vielä holitonta mehua? Surkeet eväät!

Loppua kohti Torstenkin rauhoittui suksien seurassa, mutta liikuvaa hiihtäjää kohtaan piti tietyn välimatkan. Just in case ;)









Joo, ei musta kyllä hiihtäjää tule. Ponista sen sijaan voi tulla hiihtäjät kestävä monitoimiheppa. Toivottavasti :) Vapaapäivää on pullan syönnin ja hiihtelyn ohella vietetty saunassa. Ja ihan muutaman tunnin kuluttua leffateatterissa katsomassa Fifthy Shade of Greytä, parhaassa ystäväseurassa. On niin helppoa olla blondi, ei tarvitse välittää kriitikoiden ankarista kritisoinneista kyseisestä leffasta. Kyllä maailmaan mahtuu hömppiä rakkaustarinoita. Vaikka sitten sadun muodossa :)

40 kommenttia:

  1. Ihania kuvia, ihan kuin olisi itse ollut mukana mäessä kun katsoo näitä! Hauskaa leffailtaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, sehän vasta olisikin ollut hauskaa jos olisi ollut useampi hiihtelijä mukana ;) Ja kiitos, leffailta oli super. Ihan niinkuin se leffakin :)

      Poista
  2. Oi ! miten kauniita te olette. Kiva Torstenillekin että saa ottaa vähän kevyemmin jos viime viikolla oli raskaampaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wau, kiitos! Joo, ihan tarkoituksella sai pitää kaksi päivää huilia, tänään ajattelin kevyesti kevennellä ja sitten palailla duuneihin :)

      Poista
  3. Olipas tosi kiva postaus! Mää niin rakastan tätä sun blogia kun melkee aina nää postaukset on niin iloisia! Kuvissakin hymyilet aina ja kuvat on muutenkin niin hauskoja ja iloisia! :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jemina! :)) ihana saada tällaista palautetta.

      Poista
  4. Ihan mahtavia kuvia!

    olemmekoyksin.blogspot.com

    VastaaPoista
  5. Moikka! Tervetuloa visiitille Suomenhevostamma Tyynen sivuille :) http://tyynencorneri.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  6. Hahhah, nää teidän kuvat on kyllä aina niin hyväntuulisia ja piristäviä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, jotain iloa elämään treenikauden päätteeksi ;) Ja oikeasti, hiihtäminen oli tosi hauskaa - ja tosi vaikeaa :D

      Poista
  7. Hahahaha ihana Torsten ! Paras toi 14. kuva missä se turpa pitkänä vaivihkaa yrittää pihistää vähän mehua ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, se maisteli sitä ihan kunnolla muttei varmaan tykännyt kun oli holitonta ;) Torsten on enempi sellainen skumppatyyppi.

      Poista
  8. Ihan mahtavia kuvia taas, nauroin ääneen :D Kiitos piristyksestä!

    VastaaPoista
  9. Tosi ihania kuvia taas! :) Meillä on haaveena kokeilla jossain kohtaa hiihtoratsastusta, pitää siedättää suksiin kyllä hyvissä ajoin ennen sitä ;) menee kyllä varmaan ensi talven puolelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se hiihtoratsastus olisikin varmasti tosi kivaa. Torstenilla ei onnistu, mutta Inton kanssa sitä vuosia sitten kokeiltiin. Meillä oli vaan niin huonot sukset, ettei niillä pysynyt pystyssä montaa metriä ;) toivottavasti teillä sujuu hyvin suksiin totuttelu.

      Poista
  10. Torsten on ilmeikäs ja komea hevonen.
    Nämä on sellaisia hyvänmielen kuvia joita katsellessa toivoo että jokainen hevonen saisi elää elämää jossa työ ja huvi ovat tasapainossa ja että hevosille järjestettäisiin juuri tällaista aivojumppaa, eikä niin että hevosen päivä koostuu karsinasta, virikkeettömästä tarhasta sekä yksipuolisesta (ratsastus)liikunnasta.
    Hiihtotyylistäsi huolimatta annan tälle postaukselle arvosanaksi 10+. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!! :) Juuri mietin, olenko ihan pähkähullu tämän(kin) asian kanssa. Että mitä jos vaan ratsastaisi. En suostu, sinun pointtisi kuulostaa paljon paremmalta! ;)

      Poista
  11. Tästä taas on sanottava, että hieno on! Kai kävit hiihtämässä ihan kunnon lenkin tuossa pellolla ;) Torsten olisi voinut katsoa, kun kerrankin emäntä hikoilee ihan urakalla eikä arvon hevosen tarte osallistua...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juhuu, tottakai! Välissä pidettiin kyllä asiaankuuluva pullatauko ja sitten jatkettiin hikistä hiihtoa ;)

      Poista
  12. Olisit laittanut Torstenille narut ja lähtenyt hiihtoratsastamaan. Ne kuvat olisin halunnut nähdä. Mutta olen kyllä Torstenille kade, saanut herkkuja syödäkseen ja sillä on ollut niin huisin hauskaa. Ja kuvat ovat kyllä ehdottomasti hyviä, terveisiä vaan meidän kuvaavalta puoliskolta, joka on kiinnittänyt huomiota teknisesti hyvänlaatuisiin kuviin. Miten saat niin usein (ilmeisesti äitisi on kuvaajana?) kuvaajan mukaan? Meillä tämä on ainainen vääntö, kun tallilla on tylsää, siellä joutuu odottamaan, siellä tuulee, siellä on kylmää jne. Joten kuvia on hyvin harvoin saatavilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirsi, taidan olla kameroineni liiankin usein tallilla, mutta kun mä vaan niin tykkään Torstenista.
      ( Intoahan mä rakastin ;)) Vuosia sitten aloin napsia Jillalle työkaluja ratsastuksesta kun harvoin oli valmentajaa paikalla ja kentällä ei ollut peilejä. Vuosien saatossa kuvaamisesta tuli melkein harrastus, haluaisin saada otettua täydellisen valokuvan, sitä odotellessa ...;) Mun mielestä kuvahan ei ole onnistunut jos sitä joutuu jälkikäsittelemään, eli aika kauan saa vielä pellonlaidalla hengata ennen kuin täydellinen tavoitetaan...
      Puolisollesi kiitos kommentista, osa kuvista on kyllä välillä teknistä huttua kun kaikkien palasien pitäisi loksahtaa paikalle ja jotenkin tuntuu että ne minun mielestä parhaat kuvat eivät tänne blogiin asti aina pääse. Pitäisi ehkä jättää muistikortille vain ne mun silmään helmet ;) Tai siirtyä sisustusbloggaajan kuvausassariksi. Vähänkö ne pääsee helpolla kun ei tarvitse kuvata kuin sitä iänikuista perjantaikimppua tai hedelmäkoria ;)

      Poista
    2. Kyllä nämä hyviä kuvia on. Jonkin verran sitä ns. täydellistäkin kuvaa joutuu käsittelemään, näin olen ymmärtänyt. Mutta näissä ns. piknik -kuvissa hevosen kanssa on kuin lukisi Kotiliesi tms. -lehteä - siis hyvässä mielessä. Kuvat ovat asettelultaan kuin tehdyt pikinik- julkaisu tyyppisiin artikkeleihin, mistä voi aistia hieman 50-luvun tyylistä sommitelmaa. Ja Jilla sopisi ulkonäöltään juurikin tämän aikakauden kuvauksiin. Hienoja kuvia, kuvaus on taito, saada se hetki ja tunnelma tallennettua kameraan ja välitettyä katsojille.

      Poista
    3. Tähän kuvailu asiaan en sitten otakaan sen enempi kantaa, äiti tulikin jo hyvin selventämään :)

      Tervetuloa kokeilemaan hiihtoratsastusta Torstenilla, minä en uskalla mutta lupaan napsia muutaman kuvan ;))

      Poista
    4. Tuo tasapaino suksilla on vielä huonompi minulla kuin ratsailla eikä siinäkään voi kehua, joten minusta ei taida pystykuvia saada suksilla ilman hevostakaan. :D Mutta näin nyt palasia sieltä täältä luettuna, olisipa mielenkiintoista joskus lukea Torstenista, minkä luonteinen on. Miten reakoi vieraisiin paikkohin, eläinlääkäriin ja miten itse toimit tilanteessa. Eli jos hevonen on ulkopuolisiin ärsykkeisiin herkästi reakoiva, mitä se vaatii omistajalta ja miten kauan on vienyt nykytilanteen saavuttaminen. Lukijana sitä näkee onnistuneita ratsastushetkiä ja hauskoja tilannekuvia, mutta ilmeisesti Torsten on varsin herkkis jos en ole väärin ymmärtänyt. Mitä se Torsten on kun on linssin ulkopuolella ei niin kuvauksellisena hetkenä?

      Poista
    5. Hmm, aika monessa postauksessa olen maininnut tästä hurjasta oriista, jonka itseriittoisuudella ei ole mitään rajaa. Siis yhtään mitään! Torsten on kova halutessaan tai joutuessaan kovistelun "uhriksi". Torsten myös käpertyy helposti kuoreensa - ja tämän takia Ellät hoitavat Torstenia vain rauhoituksen alla, niin että rauhoitan Torstenin itse. Kyllä on yksi jos toinenkin ell sanonut Torstenin olevan vaikeimmista päästä hoitaa. Se menee siihen omaan kuoreensa eikä ota vastaan mitään. Lähinnä jyrää mutta tiukassa paikassa myös puree ja potkii ..... Että sellainen mukava hevonen ;)

      Noin muuten T on uusia ihmisiä kohtaan ihan tavisheppa. Valmentajille esiintyy ja tätejä testaa. Useampi kuin yksi tarhasta omaa hevostaan hakeva henkilö on joutunut lahjoa Torstenin heinällä, että se päästää kaverin pois.

      Vuosien saatossa on pikkuhiljaa päässyt Torstenin päähän sisälle, mutta sen perusluonne on niin "arvaamaton", ettei varmaan koskas tule olemaan ihan sata prosentista luottoa siihen. Tilanteissa joissa Torsten on jotain päättänyt, ei pelkällä riimulla pärjää. Naru on suussa tai turvan ympäri jos tarve.

      Niin joo, ja kengittäjille osaa olla todella huonotapainen tai sitten superkiltti. Riippuu päivästä ... ;D

      Poista
  13. Ihanat pullapojat <3
    Paras tapa viettää laskiaista. (vielä kun saisi laskiaisen viettoon yhdistettyä sen seitsemän viikon paaston....)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nomnomnom, siis mikä paasto? ;DD Ei sellaista tässä kropassa harrasteta ... :D

      Poista
  14. Kiitos.
    Meillä lapset halusivat hiihtämään murtsikaa tänään. Arvaan nyt miksi. :) Olet kyllä ihastuttava ja iloinen roolimalli nuorille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, loistavaa. Ja uskomatonta. Että joku innostuu liikkumaan - ja vieläpä hiihtämään - tätä kautta. Kiitos kun tulit kertomaan :)) (Tosin, voihan se olla ihan sattumaakin :))

      Poista
  15. Ei helvetti nauroin näille kuville, kiitos! :D Ihania! Mä en ole hiihtänyt yläasteen jälkeen eli yli kymmeneen vuoteen, en varmaan osais enää ollenkaan. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kuule, en osannut minäkään :D enempi mentiin pyllymäkeä kuin suksien päällä, ainakin alkuun ... :D

      Poista
  16. Ja taas teidän touhut viittaa meidän touhuihin tosin tällä kertaa tuleviin. Tulevan muuton myötä vuokrahevoseni tulee kohtamaana hiihtäjiä ja niistä hevonen ei tykkää tai ei ole oppinut niitä tuntee (muutamasta kokemuksesta tiedetään) no hiihtäjiin tottumis treenit on meilläkin tiedossa. Taidan ottaa itse sukset jalkaa, joita tosin vähä enemmän olen käyttänyt kuin sinä ;) :D

    VastaaPoista
  17. Ai niin nimi jäi edellisestä - Emmy - p.s töissä mulla on työ google tili käytössä jonka vuoksi en sitä käytä näissä kommenteissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä ajattelinkin että siinä on joku tuollainen kuvio :)

      Mutta joo, ei siinä muu auta kuin vetää sukset jalkaan ja mennä hepan tarhaan hiihtelemään. Kyllä ne tottuu. Ainakin toivottavasti ;) Torstenilla namit on auttaneet asiaan. Se on niin perso herkuille, että tulee hakemaan niitä vaikka sitten niiden suksien luota, jos on pakko :)

      Ps. Väitätkö että mun hiihtotyylissä on jtn vikaa?! ;D

      Poista
    2. ha haa tuo on oikea asenne hiihtelyyn ;) vaikka tekisi sitä useammin :D -Emmy-

      Poista