lauantai 7. helmikuuta 2015

Hevonen vai poni?

Hevonen tietenkin - ainakin melkein kaikessa


Kylmäveriset hevos- ja ponirodut kehittyvät hitaammin kuin lämminveriset lajikumppanit. Kylmäverinen, esimerkiksi suomenhevonen, voi kasvaa jopa seitsemän vuotiaaksi asti. Näin suomenhevosen omistajana hidas kasvu on pitänyt varsavuosina ottaa huomioon, niin töiden parissa kuin varusteiden hankinnassa. 

En tosin osannut odottaa, että Torsten kasvaisi peräti yhden loimikoon - yhdeksän vuoden iässä ! Vielä viime kesänä ponini käytti 145 cm loimia, mutta nyt on ollut pakko päivittää loimivarastoa koon isompaan, ettei Torstenin villahousut olisi kaiken kansan nähtävillä ;) 

Ihan kaikessa tämä kasvu ei tietysti näy. Viikolla ostetuista full-kokoisista, juoksutukseen tarkoitetuista apuohjista ei ollut mitään hyötyä, kun lyhyimmäksikin säädettynä roikkuivat löysästi mukana.

Hööksissä olikin myynnissä myös sellaisia kaulanpidentäjä nimellä varustettuja apuohjia - toimisikohan sellaiset ihan fyysisesti? ;) Joka tapauksessa, kaikista toivokkaimmin täällä odotellaan ilkikurisen ja ponimaisen Torstenin kasvua aikuiseksi, järkeväksi hevoseksi. Siis sellaiseksi, joka ei löysän juoksuttelun jälkeen kävele loppukäynneissä irti omaa etukenkäänsä, lauantai-iltana. Etenkään silloin, kun tulevana maanantaina olisi vuorossa muutto maneesitallille; viikon ajaksi treenaamaan!
Haahaa :)) 

17 kommenttia:

 1. Hevosen kokoinenhan tuo, mutta miten voi vielä noilla vuosilla kasvaa?
  Mihin muutatte?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanos muuta, sitä ihmettelin minäkin! :) Torsten muuttaa siis vain viikon ajaksi Peurikselle treenaamaan.

   Poista
 2. Hui kauheeta, mulla on 7 vuotias suomenhevonen ja en kyllä ala jos joudun päivittämään kaikki ihanat horsewaret, bucakset, weather beetat yms loimet :D

  VastaaPoista
 3. Mun suomenhevonen kasvoi vielä 5 -6-vuotiaana säkäkorkeutta kolme senttiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä ne kasvaa todella pitkään ja hitaasti!

   Poista
 4. Hienossa kunnossa on!

  VastaaPoista
 5. Jospa Torsten on treenannut niin kovasti, että rintalihakset ovat kasvaneet? Sitten menee enempi loimea etuosaan eikä riitä enää villapöksyjen peitoksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, se voi kyllä olla - treeni on tainnut tapahtua tarhassa ;)

   Ja oikeasti, onhan T tietysti kasvanut leveyttä joka suuntaan, joten kyllähän sitä kautta tuo "kasvaminen" on lopulta ihan loogista.

   Poista
 6. Torsten on aivan eri hevonen nyt kuin reilu vuosi sitten. Ryhti ja olemus ovat aivan eri planeetalta, joten ei ole ihme jos nutut jäävät pieniksi. SOM toimii teillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen samaa mieltä tuosta ulkomuodon positiivisesta muutoksesta :) Uskon että se on monen asian summa; tarhaus, ruokinta ja sitten tietysti työn teko.

   Poista
  2. Voitko avata tästä ajatuksia vähän enemmän, mielenkiintoinen aihe.

   Poista
  3. Mä voisin yritää tehdä aiheesta oman postauksen! :)

   Poista
 7. Oma suokkini kasvoi kymmenen vuotiaaksi asti :) ei ihan niin reippaasti mutta parin vuoden välein sai päivittää loimia ja riimutkin sai pistää pariin kertaan uusiksi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nää on jänniä hevosia! En kyllä minkään muun rodun kohdalla ole moisesta myöhäiskasvusta kuullut. Hevostarvikekauppiaat kiittää ;)

   Poista
 8. Paljonko Torstenin säkäkorkeus on?

  VastaaPoista