tiistai 25. marraskuuta 2014

Maastossa monta on ihmeellistä asiaa

jotka pientä ponia kummastuttaa

Nopeusrajoitukset poliisia pelkääville

Vasemman puoleinen liikenne wanna be briteille - tai vain blondeille

Suojakaiteet holtittomille

Kukkopataa sunnuntaipäivälliseksi

Illaksi kotiin ponilla - VR kun näytti seisovan keskellä peltoa ! (Sen junan Torstenkin olisi päihittänyt kilvanajossa ;))

Pressuja pelkureille - onni on maastovarma hevonen!

27 kommenttia:

 1. Maastoilu on kyllä ihan älyttömän kivaa, kun on maastovarma hevonen alla! Itsellä menee liikaa miettimiseksi, jos tiedän, että hevonen säikkyy tiettyjä asioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veit sanat suustani! Sitten pitää vain yrittää opettaa heppa pois asioista mitkä jännittää :)

   Poista
  2. Pakko yhtyä tuohon!

   Mutta toisaalta se maastoilu on myös ihan lystikästä vihreällä ja vilkkaalla 3-vuotiaallakin, jos ja kun reissuilta selviää kotiin ehjänä hengissä. :D

   Poista
  3. Marjut, mä muistan niin tuon fiiliksen, silloin Torsten oli samanikäinen! Kaiken uuden tullessa vastaan tuli aina mietittyä, miten poni reagoisi - poni ei tainnut miettiä mitään sellaista ja aina päästiin turvallisesti menemään - tästä kiitos myös tietysti Intolle joka oli turvaheppana mukana :)

   Poista
 2. Upeita ja ihanan värikkäitä kuvia!:)

  VastaaPoista
 3. Rakastuin sun blogiin ja liityin lukijaksi! Ihania kuvia ja ihan super kiva postaus :)

  VastaaPoista
 4. Onni on kyllä maastoilusta pitävä hevonen! Omani pelästyi hirveä tuossa yks päivä ja sen jälkeen maastoon lähteminen on pelkkää jumittamista.. Päivä kerrallaan edetään, kaipa sitä joskus vielä metsään mennään ihan noin niinkuin kirjaimellisestikin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, höh. Mutta varmasti vielä pääsette metsään ilman jännittelyä :)

   Poista
 5. Eipä taida Torsten edes junista välittää.. Rohkea heppa sulla! Meillä on jatkuvaa kyttäämistä milloin minkäkin asian takia, no kyseessä arka hevonen että eiköhän se joskus rohkaistu maastoilemaan säikkymättä. Treeniä, treeniä vaan.. Mukavaa joulun odotusta teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, kyllä se välillä niitä säpsähtää, jos pitävät normaalista poikkeavaa ääntä tms.

   Niinpä juuri, maastoilulla se maastossa säpsyminen helpottaa :) Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 6. Maastoilu on kyllä kiva maastovarmalla menopelillä tai sellaisella josta tietää millon se saattaa tehä jotain, että osaa varautua. Omat kaksi ponia on aika maastovarmoja ja jos ne jotain tekee olen oppinut tässä monta vuotta niitten kanssa olleena että missä vaiheessa saattaa tapahtua. Toisin kuin mulle keväällä tulleesta hevosesta en vielä tiedä mitä se joistain asioista sanoo ku ollaan kerran käyty kunnolla maastoilemassa ja muuten kävelty tuttua tielenkkiä. Ja näin hirviaikaan en taida nuoren isokokoisen hevosen kanssa uskaltaa lähteä maastoilemaan, kun alle pitäisi saada vaan hyviä kokemuksia maastoilusta. Ehkä me sitten kesällä päästään maastoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä ! Mikään hevonen kun ei ole pomminvarma maastoratsu - sitä vain vuosien aikana oppii tulkitsemaan ja ennakoimaan hevosen käytöstä paremmin! Hirviaika on kyllä haastavaa maastoiluaikaa, mutta onneksi sekään ei kestä enää kauaa!

   Poista
 7. Niiin rakastan blogia, sillä kunnon maastoilupostauksia en ole vielä yhdestäkään blogista löytänyt! Aina vaan jotain kentän hiulaamista. Kiitos tästä, aivan mahtavia kuvia ja keskiviikkoiltaa viihdyttäviä kuvatekstejä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan samat fiilikset, blogimaailman raikas tuulahdus on täällä luonasi.
   On Torsten kyllä melkoinen hevonen, teillä on luotto kohdallaan.

   Poista
  2. Iso kiitos teille ihanille, jotka piristätte arkeani tällaisilla kommenteilla!

   Poista
 8. Ihania maastoilukuvia :) Tottikin vaikuttaa olevan veljensä kaltainen, reipas maastoratsu joka tukeutuu ratsastajaan ja kysyy miten tehdään, eikä heti häivy horisonttiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kyllä nämä toisinaan vaan ovat viisaita! ;)

   Poista
 9. Noi kaikki kuvat on max 2 km säteellä tallilta. Ettekö käy missään oikeesti maastossa vaan pyöritte siin tallin vieressä?? Vuokrasin joku neljä vuotta sitten hevosta samalta tallilta ja maisemat on tutut! Liiankin tutut. Jos siellä on joku hevonen vuokraajaa vailla niin voisi kiinnostaa kun matka olis mulle muutenkin niin lyhyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. a) Kuvaajaa on ehkä turha niille pidemmille lenkeille ottaa mukaan - mutta nämä kuvat on otettu sellaisena päivänä, kun maastoilulle tuli kilsoja paljon enemmän, kun ratsastin Torstenin vanhempien kotiin.

   b) Kyseinen talli ei valitettavasti ole maastoilijan paratiisi, kiitos useiden vuokraajien, jotka ovat ratsasteet milloin missäkin väärin. Tallilla ei ole yhtään vuokrahevosta vapaana.

   Poista
 10. On kyllä upeita maastoja teillä! Ja tosi kivoja kuvia:)

  VastaaPoista
 11. Torsten on kyllä melkoisen kylmähermoinen kaveri, siis ollakseen kuitenkin aikamoinen kuumakalle!

  VastaaPoista