lauantai 22. marraskuuta 2014

"Isolla areenalla"

toisin sanoen peltotuuppausta


Kun viime viikonlopun valmennuksen ensimmäinen päivä meni Torstenin rauhoitteluun sen innostuttua isosta maneesista, ryhtyivät herätyskellot soimaan. Koska meidän tallin oma kenttä on lyhyen kouluradan kokoinen, olen treenannut läpivuoden myös pellolla, jossa tilaa on enemmän. Jo pitkään pellot ovat kuitenkin olleet liian märät ratsastukseen, joten olemme pysytelleen kentällä ja tietysti maastossa - tosin Torsten ei tunnu laskevan maastossa tapahtuvaa baanatusta ollenkaan mun tarkasti tehtyyn treenisuunnitelmaan ... ;) Keskiviikkona oli siis jo korkea aika päästä ratsastamaan ilman aitojen tuomaa apua - eikä ratsastaja ollut ollenkaan yllättynyt lopputuloksesta, kun vajaan tunnin verran hiottiin kääntymistä ja rauhallista etenemistä. Muutoin Torsten toimi kivasti - ja mikäs siinä oli ratsastellessa, ihanassa iltapäivän auringossa :)

Kun eilisilta kului tyttöjen kanssa italialaisessa ravintolassa myöhään yöhön asti, ja päivän on istunut toimistolla, huomaa olossa hieman heikotusta. Onnekseni Torsten the "aina ajattelen omistajani parasta" ponny meni ja heitti eilen yhden etukengän laitumelle - me taidammekin siis molemmat nauttia vapaasta illasta ... ;) 
Ihanaa lauantaita sinulle! 

16 kommenttia:

 1. Kiva postaus ja kivan syksyisiä kuvia :) (vaikka nytt ei kyllä syksy ole enää) :D

  VastaaPoista
 2. IVoi kun Torsten ja Pätkis on söpösiä <3
  Torsten menee hienosti ja sulla on kyllä hyvä istunta.

  VastaaPoista
 3. Pakko kysyä juttua mikä tulee aina mieleen näistä sun ratsastuskuvista, että onko kukaan valmentaja kehottanut sua nostamaan katsetta? Aina kun oon nähnyt niin katseesi on niskassa/maassa/jossain alhaalla ja pää kenossa, mietin vaan että ootko itse tiedostanut tuota :D

  Mutta asiaa, aivan ihania kuvia! Valo osuu niin kauniisti ja tuo värimaailma on ihana... Tekee mieli itsekin pellolle..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, on kyllä ... Vielä kun senkin muistaisi omissa treeneissä! Mutta kyllä, on siis tiedostettu :) Ja kiroiltu aina jälkeen päin kuvia katsellessa ;)

   Kiitos, peltoilu on huippua!

   Poista
 4. Kauniita kuvia ja tyylikäs ratsukko :-) Mekin poistuttiin tänään ihan luvan kanssa pellon puolelle harjoittelemaan ;-)

  VastaaPoista
 5. Paleleeko hevosen jalat talvella jos ne on klipattu? :D kun tänävuonna aattelin ajaa mun suomipullan jalat ekan kerran ikinä (aina on kokoklipattu mut jalat ja pää on karvaset. ). Ne jäätävät shirejalat ei vaan sovi muuten siron ja huolitellun suokin olemukseen ku se karva on jaloissa 8cm pitkää :D pärjääkö siis iham 10-12h tarhauksessa kun tulee -10 pakkasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa-a. Ekaa kertaa näin talvea vastaan ajelin myös jalat - mutta jätin vuohiskarvat kun ne on Torstilla niin hienot ;) Ja suojaavat sitten vuohiskuoppaa, T kun on paljon ulkona.

   Mutta siis, ihan tarkoituksella ajelin ennen paukkupakkasia, silloin en ehkä olisi enää jalkoja ajanut, sillä tallissakin on melko viileää. Ehkä jalat ylhäältä voi pallella, kun niissä on lihaksia, mutta alaosathan ovat käytännössä pelkkää luuta ja jännettä jne. Toisaalta, ajeleehan ihmiset vatsanalusenkin eikä käytä mahaläppiä loimissa ...

   Meillä siis tarhaa hevoset myös tuon 12 h päivässä, mutta mun hepat ovat aina aikaisempina talvina tulleet aiemmin, jo joskus neljän aikaan sisälle jos on yli 10 astetta pakkasta, juuri siksi etten halua ottaa riskiä että palelevat, vaikka kunnolla loimitettuja ovatkin. Saas nähdä, miten tänä talvena toimitaan :)

   Poista
 6. todella kaunis muoto hepalla kun heppa liikkuu oikein eikä ole vedetty turpaa ryntäisiin!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, se ei tosissaan ole meillä ongelmana - vaan kouluradoilla saisi hevonen olla pikkasen paremmin luotiviivalla, vaikka selkä ja takajalat ilman tiukkaa luotiviivaa toimivatkin moitteettomasti :)

   Poista