tiistai 18. syyskuuta 2012

Kurkiauroja ja muuta

Viime viikon lopulla näin syksyn ensimmäisen kurkiauran. Se ei koollaan vetänyt aivan vertoja tämän päivän lentäjille. Syksy lintuineen ja ihanine väreineen on siis todellakin täällä! Ja valitettavasti myös sateineen ja pimenevine iltoineen... Kaikessa on puolensa ja puolensa :)


Kuvittelin eilen hölkkääväni Torstenin kanssa vähän eteen alas, mutta kun se saapui vastaan laitumelta, tuli aika selväksi, että ponin ei tarvinnut tehdä töitä! Nokkosrokko oli nyt hurjimmillaan, ympäri kroppaa. Selkä oli ainoa paikka, missä sitä ei ollut. Huoh. Heinixit kehiin ja tänään aamulla soitti ellälle. Hän epäili polttiaisia? Ponilta on nyt kuitenkin otettu kaikki extra ruuasta pois, se saa vain heinää, kauraa, pellavaa ja kalkkia. Ja ainakin viisi päivää syödä Heinixiä. 


Into pääsi eilen kärryttelemään. Ja oli oikein super hiano! Käytiin vajaa tunnin lenkki ja mentiin pätkä vähän reippaampaakin ravia. 


Torsten saa viettää nyt viikonloppuun asti lomaa. On se sen ansainnut. Ja itsellä on kouluratsastusmoodi kaiken hyppäilyn, maastoilun ja kärryttelyn takia aivan poissa. Ne muutlajit on vaan niiiiin kivoja ;) Ja kun valmennuksiakaan ei ole juuri nyt tulossa, niin voimme ihan hyvin ottaa rennosti :) Viettäköön vapaata vielä kun laidunkausi on käynnissä! 


Into pääsi tänään vähän pidemmälle lenkille. Vitsi se on ihana! Kulkee vapain ohjin, ravaa nätisti, ei pelkää mitään.. Täydellinen hevonen <3 Alla video ravipätkästä, joka kyllä loppuu kesken. Ehkä kuvaajaa alkoi pelottaa ;) Kovimmat vauhdit tuli vasta videoinnin jälkeen! Palaillaan taas :)



3 kommenttia:

  1. Tallikaverin hepan allergiatulokset oli tulleet ja sillä samanmoisia paukamia aiheuttivat paarmat, polttiaiset ja mäkäräiset. Ja siis se omasta veriplasmasta tehty troppi autto. Mut nää on tietty varmaan aika yksilöllisiä.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kyydeistä. Ihana Into <3

    Ja kiitos kysymästä. Niin alkoikin pelottamaan. Nimittäin Nikkorin optiikan puolesta ;) Meidän vallitsevalla tuurilla olisi joku stenu kuitenkin iskeytynyt keskelle linssiä... Täytyy nyt vihdoin muistaa hankkia suotimet joka putkeen !

    Amalia,mielenkiintoista.
    Jos Torstenin nokkosrokko palaa ensi vuonna (tai pahimmassa tapauksessa ei poistu ollenkaan...mutta sitä ei suostuta ajattelemaan...) niin sitten täytyy tehdä testit ponnyselle,ell sanoi ettei enää tänä syksynä kannata allergiatestailla. Tämä syksy eletään ell ohjeiden mukaan; annetaan tarvittaessa heinixiä (sitä voi melko huoletta syöttää pidemmänkin rupeaman) muistaen kuitenkin kisoja ajatellen douping varoajat. Zyrtecit ja Histecit on hippoksen douppinki listalla,heinix ei, vaikka vaikuttava aine on sama. Apteekista sanoivat laittavansa viestiä hippokseen. Ehkä lista päivittyy joskus.

    Erikoista kuitenkin että yhtäkkiä iskee tuollainen kutka. Mikä lie ollut laukaiseva asia,se taitaa jäädä mysteeriksi.

    VastaaPoista
  3. Voi kiitos Amalia kun muistit tulla kertomaan tulokset! :) Täytyy toivoa, että menee Heinixillä ohi kuitenkin - tai ainakin sitten, kun polttiaiset häviää!

    Into oli kyllä ihan super. Ja joo, kyllä se on ihan fiksua laittaa kamera pois, sillä jos joskus laukkaamme Torstenin kanssa teodän takana, niin ei oo vaan yks tai kaks kertaa lentänyt kiviä naamalle ;)

    VastaaPoista