torstai 4. tammikuuta 2018

(Ihan) Pimeitä päiviä

ja muutama kuva torstain hämärätreenistä 


Uusi vuosi ja uudet kujeet, yeah right. Tänään on ollut ensimmäinen joululomapäivä, jonka aikana olen tuntenut itseni energiseksi ja aikaansaavaksi ja kaikkea muuta, mitä lomalla pitäisi tuntea ja olla ja ehtiä joka paikkaan. Alkuviikko kului kyllä niin viime vuodesta palautumiseen - joko syynä on tapahtumia täynnä ollut joulukuu tai sitten minusta on kovaa vauhtia tulossa ihan crazy heppalady. Koska miksi sitä nyt omalta ranchiltään mihinkään haluaisi lähteä, kun on pakkanen täynnä herkkuja ja omat ponit pihassa. Hyvin saa päivät vietettyä ihan vaan kotona. 

Pieniä muutoksia uudesta vuodesta on kuitenkin voinut huomata. Päiväsaikaan tuntuu olevan hieman pidempään hämärää... Kuvat puhukoot puolestaan, tänään keskipäivän valo kauneimmillaan, haha :P Torstenkin oli vähän sitä mieltä, ettei millään jaksais kun päiväkään ei ole valjennut kunnolla. Toisaalta sillä on tällä hetkellä sellainen turkki, että kevytkin liike pistää hien virtaamaan, joten ihmekös tuo jos vähän olisi tehnyt mieli laiskotella ja olla kantamatta itseään. (Toissapäivänä turkki taisi olla kyllä ihan yhtä paksu ja niin vaan jaksoi Torsten sikailla maastossa koko rahan edestä, ponin logiikka? ;)) Jokunen päivä sitten itseäkin laiskotti sen verran, että ratsastuksen sijaan kävin rehuostoksilla maatalouskaupassa (ainoa kauppa mikä on saanut minut poistumaan kotoa, tietysti) - rehut jäivät kauppaan ja mukaan lähti uusi takki -50% ja Pikeurin housut -70 % alelapulla merkittynä. Ihan vinkkivitosena, jos Lohjan K-Maatalous on sinunkin matkasi varrella. Alevaatteiden valikoima oli hulppea! 
Koska onhan se hyvä olla riittävän suuri valikoima ratsastusvaatteita vaatehuoneessa, voi sitten valita aina väärin. Nimim. Torsten ei ollut ainoa, joka tänään treenissä hikoili, kun uusi talvitakki pääsi heti käyttöön. Niin tai näin, talvipukeutuminen on joka vuosi yhtä hankalaa, joskin näiden plussakelien iso plussa on sula kenttä ja mahdollisuus kunnon treeniin, siitä ei pääse mihinkään. Hankitreenissä ratsastaja pääsisi vaan niin paljon helpommalla! ;D

Ponit eivät muuten lopulta jääneet ilman rehuja ja siltä varalta että huomennakin on yhtä harmaa päivä kuin tänään ja kaipaan shoppailuterapiaa, hyppään auton rattiin ja kannan autooni kaksin käsin lahjoja poneille. Soittelin nimittäin jo alkuviikosta Plantageniin ja ainakin Espoon myymälässä oli jäänyt joulukuusia sesongista yli - ponit kiittää kivoista metsurileikeistä tarhassa (ja omistaja ilmaisesta viihdykkeestä). 

Kurkkasin säätä ja näyttää siltä, että koko ensi viikon paistaa aurinko. Ihanaa mennä töihin :P Onneksi on viikonloppu sitä ennen, toivotaan taivaan täydeltä aurinkoa, ympäri Suomea! 🌞

6 kommenttia:

 1. Eikä edes hämärää vaan täysin pilkkopimeää aina kun karvaturpia näkee. Eikä kenttäkään hiekalla vaan peilijäällä. Noh, kevättä ja valoa kohden!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta, meillä käytiin vielä tänään kentällä dressagea harjoittelemassa jo vaikka kuinka monetta päivää putkeen, kaikki ilo irti sulasta kentästä - nyt se pakkasjakso sitten alkaa ja hiekkakentät jäätyy kyllä ihan pikkupakkasillakin koviksi. No, seuraava viikko, jos sääennustetta on uskominen, maastoillaan. Onneksi tammikuun lopussa jo huomaa eron valon määrässä!

   Poista
 2. Kyllä oli ihanaa eilen kun paistoi aurinko! 😊

  Tuntuu että niin ihmiset kuin hevosetkin ovat kaivanneet valoa. Pikkupakkanen (tai sokaistuminennauringosta?) toi tosin joihinkn hevosiin hieman lisävirtaa... 😉 Illalla lisämausteen ratsastukseen toi ajoittain aika kovaksi yltynyt tuuli - näin minulle kerrottiin.

  Onnittelut hyvistä vaateostoksista! Ehkä ihan hyvä ettei tuo liike ole ihan lähellä, muuten houkutus lähteä "vain katsomaan" voisi nousta liian suureksi... Nykyistenkin vaatteiden kanssa sujuu, ja iloisin mielin kohti valoa, kevättä ja kesää! En kyllä pahastu jos saataisiin vielä edes hetkeksi kunnon talvi (paljon lunta ja sopivasti pakkasta) tänne pk-seudullekin.

  Hymyntäyteistä alkanutta viikkoa!
  Maarit L. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä ollut mahtavan aurinkoinen viikko - tänään lähti kotoa viimeisetkin jouluiset koristukset varastoon (no muutamat kausivalot saivat jäädä vielä ;)) - tuntuu ihan keväältä! Sen verran on kuitenkin ollut pakkasen puolella että pellolla ollaan päästy ratsastamaan, ennen oikeaa kevättä olisi kyllä mahtavaa saada muutama (kymmen) sentti lunta niin pääsisi vähän hankitreenaamaan. Tuo järkyttävän kova tuulikin kyllä kuivatti ilmaa mukavasti, vaikka itse myrskyn aikaan vähän pelottikin, koska lähtee sähköt ja mitkä puut kaatuvat - onneksi selvisimme ilman mitään myrskyvahinkoja!

   Mukavaa viikkoa myös sinulle Maarit!

   Poista
 3. Aivan ihana toi pikku Peikko, ihan mielenkiinnosta kyselen paljon noin pieni syö heinää vuorokaudessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän on niiiiiin ihana ❤️ Mutta heinistä, jaa-a. Sen kun tietäisi 😅 Ihan käsittämättömän vähän. Sillä on käytännössä vapaa heinä ympärivuorokauden, koska sekä tarha että karsina on "heinäkuivitettu". (Siivoan kyllä esim karsinasta heinät aamuisin pois, eli saa uudet heinät yöksi. Heinä ei myöskään ole kovin kortista, joko annan liikaa tai ei vaan maistu. Nyt tuli uusi heinäerä kakkossatoa joka on ihan täydellisen vihreää ja lehtevää, josko sitä jättäisi vähemmän.) Veikkaisin jotain 4-5 kg välillä jos niinkään paljon!

   Poista