torstai 16. maaliskuuta 2017

Hei, me valmentaudutaan!

Oi kyllä, kevät on täällä. Aurinko lämmittää ja kenttä on yhtä pientä kulmaa lukuunottamatta täysin sula. Ponin kanssa on syöty jo monena päivänä vihreää ja kulautettu edelliskesän ruohot simalla alas. Ja tänään, lämpimän päivän kunniaksi, ratsastettu ensimmäistä kertaa tänä vuonna valmentajan silmien alla :) Viimeksi kävimme valmennuksessa ruska-aikaan joten on tässä jo tovi vierähtänytkin ;)


Voi siis vain kuvitella, minkälaista treeniä teimme. Perusjumppaa ;D ja tsiljoona siirtymistä, joista suurin osa oli niin huonoja että melkein olisi hävettänyt, jos olisi kerennyt. Jalat alas, älä kaiva kylkiä, ulko-ohja kääntää, hieman enemmän eteen, sisäkäsi hiljaa. Harjoittelimme kulmia, nopeutta takajalkoihin, pääty-ympyröitä. Täysin perustyöllä etenkin laukasta sai tosi kivantuntuista ja periskin löytyi. Se kun hukkui tuossa toissapäivänä, kun polleana ratsastelin He A:1 rataa videolle ja olin tosi tyytyväinen. Kotona sitten katselin videota kahdesta tyytyväisestä blondista joista vain toinen nyökkyi peräänannossa ja se ei muuten ollut poni...
Opin mitä tarkoittaa ratapituussuuntaaleikkaa ja ettei laukasta saa tehdä siirtymisiä rojahtamalla. Tosi rankkaa mutta aika hyödyllistä. Ja opin muuten senkin, että pohkeenväistössä ulkolapa ei saa johtaa. Toisaalta tämän huomion tein itsekin niiltä ratavideoilta ja vähän jo ajattelinkin että täytyy ehkä korjata tilannetta. Itsekseen ratsastellessa sellaiset pikkujutut ei vaan oo ihan niin justiinsa ;) 











Pientä ja ratsastajan kohdalla vähän suurempaakin hienosäätöä käytännössä joka saralla luvassa. Tunnin jälkeen jatkettiin vihreän syömistä ja oltiin tosi tyytyväisiä työhömme. Huomenna vielä töitä ja viikonloppuna poni saa viettää ansaittua vapaata - ihanaa viikonvaihdetta sinullekin! 

3 kommenttia:

  1. Ihana postaus! :-) Videot ovat kyllä siitä kummallisia kun niissä meno monesti näyttää ihan erilaiselta kuin miltä se tuntui ratsastaessa...

    Päästin mahtavan tiistaitunnin jälkeen kommentin jota ei koskaan ole suustani kuultu: "Olisipa ollut kuvaaja paikalla!" Syynä tähän oli hurjan hieno vuokrahevoseni, joka väläytteli sellaisia askeleita ravin lisäyksissä että tuijotin epäuskoisena hevosen niskaa vain varmistuakseni että olen juuri sen hevosen selässä kuin luulenkin olevani ja että etenemme todellakin niin vetävin askelin. ;-) Ihmeellisiä asioita saa kevätaurinko aikaan - meissä kaikissa!

    Valtavan mukavaa viikonloppua!
    Maarit L. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa ihanalta, toisinaan hevosemme pääsevät yllättämään ;) Ja vaikka mulla on kuvaaja todella usein mukana niin silti tuntuu että just niillä kerroilla kun kamera ei ole messissä, poni väläyttelee parasta osaamistaan ;D

      Kivaa alkavaa viikkoa ja yhtä hyviä treenejä myös tälle viikolle!

      Poista
  2. Eikö sinun valmentaja kiinnitä huomiota sinun käsiin? kysyn siis ihan ilman kynsiä ja hampaita, sillä itse ratsastan hyvin samallalailla kuin sinä ja saan jatkuvasti kuulla, että lyhyemmät ohjat ja nyrkit vierekkäin.

    VastaaPoista