torstai 22. joulukuuta 2016

Rinta rottingilla

Vähän ratsastusinspistäRatsukkona on hyvä katsella välillä taaksepäin, mitä on kuluneena vuotena saavutettu, mitä ei saavutettu ja miksi ja minkälaisin muutoksin tavoitteet olisivat mahdollisia toteuttaa jatkoa ajatellen. Kun ei kisakenttiä kuluta voi kulunutta kautta pähkäillä ihan hyvin näin kalenterivuoden vaihteessa, jäljellä olevan reilun viikon aikana tuskin tapahtuu ihmeitä suuntaan tai toiseen ;)

Torsten kääntyy jo 12 vuotiaaksi joten siitä ei enää voi puhua enää edes nuorikkona, tämä onneksi näkyy jo treeneissäkin ;) Itsevarmuus senkun lisääntyy, huumorintajua saatika tilannekomiikkaa ei pojalta puutu, tässä männä viikolla on ollut useampia päiviä kun kentältä on kuulunut ähäkutti hihihii ponin harrastaessa sivuloikkia ja ratsastajan melkein syleillessä isänmaata. Onneksi Torstenin kasvu ei ole ollut vain henkistä, se on tänä vuonna parantanut takajalkojen tekniikkaa, nopeutta ja kintereiden niiausta kiitettävästi, ainakin aina kun ratsastaja pyytää oikein. Viime viikkojen treeneissä onkin nostetttu tästä syystä vaatimustasoa, tulevalle vuodelle pitää saada ilmaa ja koukistusta myös etujalkoihin ja Torsten saisi nostaa koko rintarangan ylös. Rinta rottingilla seuraavaan vuoteen :) Lapojen työskentely on ollut Torstenilla melko kiitettävää, tosin se että ne ovat tasan molemminpuolin ratsastajaa (jos ratsastaja istuu keskellä ;)) ei vielä riitä vaan lapojen liikemekaniikkaa tulisi saada oiottua rintarangan tavoin hieman ylöspäin. Näin automaattisesti myös niska nousisi ja takajaloilla olisi tilaa koukata vielä syvemmälle vatsan alle. Se että hevonen on kropastaan elastinen ja taipuisa ei riitä, jos haluaa päästä vaikuttamaan askeleihin ja saada hevosen tanssimaan.

Torsten tuntui hiffaavan haluamani asian kerrasta, joskin se muuttui hieman lyhyeksi edestä. Vaikka en arvosta kouluradoilla edestä liian lyhyeksi ratsastettuja hevosia (eipä sillä että mielipiteilläni olisi mitään merkitystä), en kuitenkaan ole huolissani asiasta Torstenin suhteen. Kun tasapaino ja tahti ja lihaksisto on valmiimpi, se kykenee varmasti kulkemaan rinta rottingilla myös aavistuksen pidemmällä joutsenkaulalla - eikä sitä tietenkään koko ratsastusta lyhyellä niskalla ratsasteta. Tällaisissa "opetustilanteissa" tulee toisinaan mennä jopa hieman yli siitä mitä oikeasti haluaa, jotta hevonen ymmärtää kupletin juonen. Liioittelu on hyvästä tietyissä asioissa, kuten uuden oppimisessa ja namien määrässä :)

Siinä missä ravityö on tuntunut iisiltä, on myös laukka ottanut jättiharppauksia kohti parempaa tasapainoa. Ja kiitos viimeisen kuukauden sivuloikkaharjoitusten, olen minäkin vihdoin löytänyt paikan leveälle takapuolelleni sieltä takajalkojen päältä ;) Toki muoto laukassa on ajoittain hieman epätasainen ja saan kyllä olla supertarkkana omien käsien liikkeitteni kanssa, mutta kuka tietää, ehkäpä kaudella 2017 käymme hakemassa kouluradoilta laukasta numerolla parempia pisteitä viime vuosiin verrattuna. (Pitää vain valita astetta helpompi rata kilpailtavaksi, so simple.)

Että oikeastaan voi olla varsin tyytyväinen kuluneeseen kauteen, eikä syksyn kevyempi treenijaksokaan ole tehnyt pahaa. Valmentajan hermoja ei olla kulutettu sitten elokuun, ensi vuonna uudelleen ;) Vaikka mikään ei tietysti korvaa ratsastajan oikea-aikaista korjausta valmentajan toimesta voi omaan tekemiseen saada inspistä myös muualta. Korjaus onnistuu peilien avulla - Torstenilla alkaa kohta treenitammikuu toivottavasti myös muutaman kerran peilien edessä - ja internet tarjoilee videoiden, artikkeleiden ja blogienkin muodossa lähes rajattomasti oppia ja neuvoa ja samaistumisia. Torsten ottaa mallia tästä; 

Ingrid Klimke on ratsastajana omaa luokkaansa ja hevonen on aivan satumainen, rinta rottingilla!

Ja kun Torsten muutaman vuoden päästä haluaa jäädä lähinnä showhevoskäyttöön, tulee se tehdä tähän tyyliin;

Maailman paras kouluhevonen, upea Valegro.

Loppuun vielä Torstenin ravityötä ajatuksella rintaranka ylös, eräänä pimeänä iltana kuvattu puhelinpätkä;


Ensi vuonna sitten uudet analysoinnit, tästä on hyvä jatkaa harjotuksia, heti ponin joululoman jälkeen. Itsehän en ole poistunut kahteen päivään kotoa minnekään, vaan parantelen itseäni aattoa varten sängyn pohjalla. Näin tehdään stressitön joulu vai miten se nyt menee :) Kiireettömiä joulunaluspäiviä myös sinulle! 

12 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Joo, katsoin samaa, hyväntuulista menoa!

   Poista
 2. Torsten on kyllä selkeästi nostanut lavat ylös ja käyttää koko kroppaansa! 😊👍🏼 Ensi kauden kisoja kohti, eikös vaan? 😏

  Ihanaa Joulua teille kaikille ❤️😘🎄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii todellakin, siis ainakin yksissä kisoissa täytyy päästä käymään 🙈

   Ihanaa joulua myös koko teidän porukalle! ❤️

   Poista
 3. Sulla on kyllä mukavan näköinen istunta, Torsten on hienosti menossa eteenpäin, enkä tarkoita nyt vain moottoria vaan koko kehitystä. Hyvää analysointia tekstissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olipa kiva kommentti! :) Piristit päivääni - viime aikoina on muuten tullut mentyä niin paljon ilman satulaa että satulan kanssa istuminen tuntuikin sitten tosi vaikealta, oma tasapaino häiriintyy! Sitä päivää odotellessa kun voidaan hölkötellä koulurats ilman penkkiä ;)

   Poista
 4. Kisakentille mars, hieno suokki sulla.

  VastaaPoista
 5. On se 💎
  Hienot kuvat jälleen.

  VastaaPoista
 6. Ah, Torsten on niin upea! ♥

  Olette tehneet kyllä ahkerasti ja päämäärätietoisesti töitä, Torsten kantaa itsensä entistä paremmin - juu, kyllä minäkin teidän kisastarttejanne jään kärsimättömänä odottamaan. ;-)

  Kiitos kuluneesta vuodesta, on ollut ilo saada kulkea kanssanne näin blogin välityksellä! Täällä flunssa onneksi taitaa antaa pikkuhiljaa periksi (paras lääke: kiehuvaan veteen sitruunamehua, hunajaa ja valkosipulia - ei pusuystävällinen vaihtoehto mutta tehokas!), juuri sopivasti jouluksi. Ihanaa joulua!

  Maarit L. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit ihanista kommenteistasi ja aivan ihastuttavaa joulua sinulle! :)

   Poista