perjantai 15. huhtikuuta 2016

Autopilot

 
Torstenilla oli alkuviikosta kraniohoito ja tiistai oli rento kävelypäivä. Keskiviikkona hyppäsin selkään ja tehtiin koulutreeni. Siinä missä yleensä kuvaaja saa parempia kuvia Torstenista ratsastuksen lopusta, oli tuo keskiviikon jumppa poikkeus. Torsten oli niin hyvä, (esimerkiksi yllä otettu kuva on ihan ensimmäisistä harjoitusravikierroksista) etten vaan voinut uskoa sitä. Sisäisen autopilotratsastajan oli pakko herätä ja fiksata poni meidän normaalireenin tasolle - siis matalaksi ja etupainoiseksi :D Huhhuh, well done rider.
 
Koska treeni oli melko rankka (vaatii kuulkaa paljon työtä koodata ponia etumatalaksi ja hitaaksi ;)), käytiin eilen maastossa. Torstenilla on ollut kevättä rinnassa ja siitä on tullut melkoinen kyttääjäpoika. En ole ihan vielä ymmärtänyt ponin logiikkaa siinä mitä se säikkyy ja ei, mutta laukkasuoralla ravatessa oli maakosketus lähellä kun ojaan oli lentänyt muovinpalanen. Liinat kiinni ja peruuttamalla pakoon - oli kyseessä sitten muovinpala, savimöykky, pendoliino tai skootteri. Viime viikolla se heitti liinat kiinni laukasta kun tiellä oli kuoppa. Haa-haa.
 
Niinpä eilen totesin, kun se vielä tallin omalla laukkatielläkin spookaili kaikkea mahdollista, että poni saisi siirtyä kentälle vähän laukkaamaan. Ja koska mulla ei ole ollut minkäänlaista suunnitelmallisuutta viime päivien treeneissä - punainen lanka ratsastuksesta puuttuu - heitin kuvaajalle, josko hän nappaisi filmille yhden kouluradan. Poni oli yllättävän hyvä (ja hyvän näköinen), vaikkei se ihan kaikilla avuilla ollutkaan.

Kamerassakin oli autopilot päällä kun tarkennus oli vahingossa automaattiasetuksella. Automaatit eivät selkeästi toimi ;)
 


Juhuu, kentälläkin voi spookailla!
 




 
 Ja vähän videota eilisestä. Ensimmäisistä laukoista aloitettiin. Myös väistöt ovat päivän ensimmäiset (ja viimeiset). Huomatkaa myös mun superstylet villasukat. Ei tullut kylmä ;)


Tänään onneksi saadaan suunnitelmia treeniin kun päästään valmennukseen. Suunnittelemattomat treenit ovat vähän niin kuin suunnittelemattomat kirjoitukset. Että yritäppä tästä sitten saada jotain selkoa. Joka tapauksessa, ihanaa alkavaa viikonloppua!

27 kommenttia:

  1. Ihana tarmokas Torsten, ja sujuva vastalaukka! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tarmoa sillä riittää ;) Haha, vähän mä mietin että nappaan sen vastalaukkapätkän pois kun ei ollut niin vahva mitä yleensä :D

      Poista
  2. Hieno!mikä satula sulla on käytössä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Torstenilla on trekkermasterin joustorunkoinen koulupenkki.

      Poista
  3. Ihana Torsten ja hymyileviä kuvia :)
    Pikkuveljen kanssa vedin myös eilen pienen kenraaliharkan viikonlopun kisoja varten. Verryttelyssä se alkoi spookkailla V-kirjainta kouluaidan vieressä. Voin sanoa että oma V- käyrä oli myös hetkellisesti nousemassa ;) mutta yllättävän hyvin sain sitten läpiratsastettua. Ehkä hyväkin että tuli oikea "kisademo", koska vieraassa maneesissa voi tulla ylläreitä. Hui apua.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, kyllähän se v-käyrä toisinaan nousee kun ihan käsittämättömiä asioita pitää kyttäillä ;D Mutta hei ihanaa, paljon tsemppiä kisoihin, täällä pidetään peukut, pitäkää kivaa!!

      Poista
  4. Hevosten logiikka kyttäilyssä on kyllä niin moniuloitteista! Mä maastoilenkin usein niin, että vilkuilen paljon ympäristöä ja huomaan asioita ennen hevosta, tosi rentouttavaa!
    Ja kylläpä Torsten näyttääkin tosi kivalle näissä kuvissa, kevät tekee hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, maastoilu on niin kivaa ;)) Tiedän tunteen!

      Mutta kiitos, siis kyllähän spookaily tuo ryhtiä, sääli että se vie vähän ratsastettavuutta heikompaan suuntaan ;)

      Poista
  5. Torsten on kyllä upea ja hienoja kuvia! :) täälläkin spookaileva hevonen. Kaikkea kyttää ja säikkyy. Ja suurin osa mitä pitää pelätä on ollut kentän laidalla aina, kuten tynnyrit. Ja se vasta kamalaa onkin kun niitä tynnyreitä päin lentää hiekkaa ja se kun toinen hevonen kävelee talliin ja kaviot kopisee että pitää näytellä hyppypomppuloikkaliinatkiinni kevätjuhlaliikkeitä. ja sit vielä hevoseni on normaalistikin sellainen että huomaa pienenkin muutoksen joka puolella, esim. jos kentän laidalle on kasvanu leskenlehti on se maailmanloppu. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!

      Se on kumma, että heppa voi kytätä samaa kulmaa tai samoja tynnyreitä, päivästä toiseen. Se on tässä kaikista erikoisinta :D

      Poista
  6. "Viime viikolla se heitti liinat kiinni laukasta kun tiellä oli kuoppa. Haa-haa."
    Miksi repesin tälle? :D voin jotenkin nähdä tälläisen tilanteen mielessäni !
    Ihanaa viikonloppua myös sinulle Torstenille
    Ps. Sulla on ihanan pirteät vaatteet kuvissa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, joo, se oli ihan hauskaa - siis jos olisin tipahtanut (mikä oli lähellä, se tuli ihan tyhjästä! :D) - sitten ei olisi ollut niin naurattavaa ;)

      Ja kiitos, väriä elämään - ja ihanaa viikonloppua myös sinulle! :)

      Poista
  7. Ihania kuvia!Hyppäätkö ikinä Torstenilla?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Viime kesänä olen viimeksi hypännyt sillä, ennen sen sairaslomaa. Hyppääminen on ihan kivaa mutta meillä on toooosi paljon ongelmia siinä. Toivottavasti taas pikkuhiljaa päästäisiin ylittämään maahan kaivettuja - mitään muuta me ei olla koskaan hypättykään.

      Poista
  8. Mä niin tykkään sun itseironiasta! Well done rider....:)
    Torsten on ihan sikamakee noissa ekoissa kuvissa. Oikeen rinta rottingilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilman sitä ei tästä lajista ehkä tämä blondi selviä ;) Mutta Torsten on kyllä hieno, spookyenergia nostaa ryhtiä aika kivasti ;)

      Poista
  9. Hyvä näköistä menoa! Hienosti sait spookailuenergian valjastettua radan ratsastukseen - mahtava eteenpäinpyrkimys!

    Ihanaa viikonlopun jatkoa!Toivottavasti tälle sunnuntaille luvatut sateet tulivat alas nyt jo aamusta Espoossa että voidaan ratsastaa kuivina pysyen ulkona...

    Maarit L.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, vaikka vähän puolipidätteet hukassa olivatkin. Ehkä ne tänään löytyvät kun valkku kiipeää kyytiin ;)

      Ihanaa alkanutta viikkoa! :)

      Poista
  10. Takertun videon viimeisen lauseen, kolmeen viimeiseen sanaan: ".. ja syömään vihreää" !!
    Siis oikeesti vihreetä?? Niinkö tuoretta nurtsia!??!
    Jälleen saa naureskellen todeta että on tää Suomi vaan kyllä pitkä maa! :D
    Meillon täällä Torniossa osaksi vielä paikat luman alla eikä tietoakaan mistään vihreistä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha joo, etenkin viime päivien aikana vihreää on kasvanut ihan huimasti ja pakkohan Torstenin on sitä saada mielellään joka päivä ;)

      Noo, ehkä vapuksi luvattu lämmin sää ja nää kaatosateet saa nurtsin kasvamaan teilläkin ;)

      Poista
    2. Ikuisena pessimistinä luulen, että mitään tosikeväistä tänne on turha haaveilla ennen toukokuun loppua :D

      Toisaalta positiivinen minä toteaa, että eihän tää ees huono ole; 120km pohjosempana Rovaniemellä on viikolla tullu joka päivä kunnolla lunta, kun taas täällä on näkyny ehkä pari haituvaa.
      Mun isä ajeli Rovaniemeltä kylästeleen torstaina ja sano, että oli ihan joutunu harjaamaan autoa lumen alta! Meillä paisto aurinko pilvettömältä taivaalta :P

      Poista
    3. Ai kauheeta, ei ole tullut ajateltua että siellä pohjoisessa vielä niin talvista olisi :D Noo, aurinkoisia päiviä toivotaan teille paljon! :)

      Poista
  11. Hieno pari! Oletko ikinä miettinyt laukkaa vähän reippaammaksi (ja aktiivisemmaksi)? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Joo kyllä olen ja nyt keväällä on aloitettu keskilaukkatyöskentelykin - tämä video on silleen vähän huono esimerkki, koska tulimme maastosta kentälle vain hakemaan hieman kuuliaisuutta, Torstenilla hieman kiehui yli ja laukka oli varsin reipasta ;) Siksi siis hieman hitaampi tempo. Aktiivisuutta toivoisin kovastikin lisää, mutta se tulee varmaan ajan kanssa, nyt jos laukkaa liian reippaasti katoaa tasapaino ja sellainen yleinen tasaisuus, siis meidän mittapuulla katsottuna.

      Poista