keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Haikeus

Niin vähän sitä ihminen tietää. Viimeisen vuoden aikana ei ole kulunut päivääkään miettimättä, miten helppoa elämä oli, kun pystyi kirjoittamaan tällaisia postauksia. Miten paljon on elämä muuttunut tästä päivästä, ihanasta illasta jolloin Torsten treenasi pellolla ja Into hengaili liinassa mukana. Miten Setähevonen päätti juosta pellolta tallia kohti, miten Torstenin kanssa otettiin Into kiinni ja tuotiin takaisin pellolle. Ja miten kurittomasti Setä vielä tallissakin onnistui ohjaamaan Torstenin omaan karsinaansa, missä ne hengaili niin tyytyväisinä ja onnellisina, etten paremmasta tiedä.

Miten tämän postauksen kommentteihin en koskaan pystynyt vastaamaan, ja miten erityisesti Emmin hevosen kirjoittamat terveiset Intolle saa joka kerta kyyneleen silmäkulmaan. Ne tulivat hetki liian myöhään.

Vuoden aikana ei ole voinut kuin todeta, että Into todella vei mukanaan osan elämän palosta.

 Miten älyttömän helppoa elämä olikaan kahden hevosen kanssa, kun tiesi, että ne saivat viettää aikaa aina parhaan ystävän seurassa, toistensa kanssa. Varsinainen ratsastusharrastus on myös tietyllä tavalla jäänyt vähän kakkoseksi, enemmän on tullut keskityttyä Torstenin henkiseen hyvinvointiin treenaamiseen sijaan. Ja tietysti treenit Inton kanssa ovat poissa. Ei ole enää kärrylenkkejä ja huolettomia maastolaukkoja, kilpaa junien rinnalla. Ei sitä tunnetta, että selkään noustessa tietää olevansa kotona. Torstenilla on ollut aivan älyttömän isot saappaat täytettävänä, ja se on ollut parempi kuin hyvä. Torsten on ollut loistava.

Tällaisten elämän iloisten hetkien jakaminen tänne blogiin on se mun juttu. Se sellainen punainen lanka blogissa. Blogin kirjoittaminen on ollut useammin kuin kerran mietinnän alla, sillä en halua tämän olevan mikään hevosenomistajan selviytymispäiväkirja. Haluan, että täällä on ollut näkyvissä se aito rakkaus, ilo ja kepeys, mitä elämässä on ollut. Ja mitä on edelleen - sen löytämiseksi on joutunut vain tekemään töitä. 

Ja silti, yhä edelleen, tuntuu tyhjältä sanoa olevansa yhden hevosen omistaja - kun vielä vuosi sitten oli yhden hevosen ja Inton onnellinen omistaja.


tiistai 16. syyskuuta 2014

Vihdoin täällä taas


Kyllä on muuten viime kerrasta aikaa, kun tämä poika pääsi puikkoihin täällä blogin puolella! Vihdoin saadaan tähänkin blogiin vähän jotain tasoa ... Muutaman kerran on kyllä meinannu silmät pudota päästä pois kun on lukenut ton blondin juttuja täältä, siis että eihän asiat ole menneet ollenkaan sillä tavalla miten se on niitä tänne rustannut ! Ollaan muka saatu enempi lomaa kun koskaan - pyh, kun ei ikinä saa pitää lomaa, ni eihän sitä nyt noin voi sanoa. Niitä muutamia hassuja päiviä mitä ollaan Inton kanssa vietetty kahestaan, ei kyllä vielä lomaksi voi kutsua, vaan ihan tavallisia lakisääteisiä lepopäiviä ne on.

Muuten tänne kuuluu ihan hyvää, mitä nyt töissä pitää kiirettä. Lauantaina tuli tehtyä oikein kunnon metsäretki, jossa otettiin tallikaverin kanssa välillä vähän skabaa siitä, kumpi nelistää kovempaa. Minäpä tietysti. Sunnuntaina blondi tuli "juoksuttamaan" mua laitumelle, mutta voitin siinäkin - ihan tyydyttävästi se siellä liinan perässä ravas, vaikkei siltä lisäykset oikein tuntunu lähtevän. Ei nyt muutenkaan mitään mistä kehui vois antaa, tai sokrua ainakaan, mutta ehkei se vaa pystyny parempaan. Niin harva kykenee niihin ultimate suorituksiin, mitkä mulle ja Intolle ovat arkipäivää.





Tänään olikin töissä iltavuoro. Se mua pikkase ärsyttää, et miks mä en saa päättää ite millo joudun duuniin. Et jos ratsastaja ei oo ilmestynyt kuuteen mennessä, ni ei sen sit tarvii tulla ollenkaan. Ei tääl mitää yöduunii ruveta painaa! Tai et ois sit ees liukuva työaika? Täytyy varmaa ottaa poniensuojeluliittoon yhteyttä, josko ne tarkistais jostai, et onks iha ok joutuu töihin ilman etukäteisilmoitusta. Enpä muuten usko!




Onneks oltiin pellolla, siellä on sentään työskentelyolot ihan kelvolliset, vaikka hengenvaaralliset olothan sielläkin sit lopulta oli. Et mihin ottaa tässä kohtaa yhteyttä, presidenttiin? Into, joka oli pellolla messissä ja melkein ihan itse otti kaikki nää päheet kuvat, bongas lukulasien löytämisen jälkeen ton hengenvaara-kyltin, ja päätti poistua välittömästi vaara-alueelta. Mäkin sit laukkasin sen perään, ja ohikin, kun kuski käski. Sain kyllä kehuja blondilta, että olisin hyvä karjapaimen. Mä vaa funtsin siihen, et koskakohan se hiffaa, et oon kyl hyvä kaikessa, mut en sit sanonu mitää. Viisaampi vaikenee.


Mä ehdotin Intolle tos iltapuuron jälkeen, et oltais pidetty vähä leffayötä, mut sit se kyl muistutti, et kuorsaan aina ennen puoltayötä, ja tottahan se on. Into kun ei nuku kuulemma juuri yhtään öisin. Anyway siis, mun täytyy nyt antaa tää pädi Intolle tohon viereiseen boksiin, se haluu ruveta surffaileen, ja mä alan varmaan nukkuu. Haukotus, huomenna todellakin otan selvää näistä yövuoroista ja niiden laillisuudesta.
Flexaa syksyn alkua teille, palataan taas!
Torsten xoxo

12 kommenttia:

  1. Ikävä ei poistu koskaan, mutta ei sen ole tarkoituskaan poistua vaan helpottaa. Into on edelleen mielessä joka kerta kun täällä vierailen ja olisi ollut kunnia tavata viisas setähevonen. Uskoisin kuitenkin että Into elää sinussa joka päivä <3 olet ajatuksissani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Emmi :) Into kulkee kyllä aina mukana <3 Päällimmäisenä ei ole enää suru, vain kiitollisuus kaikista niistä vuosista mitä Inton kanssa sai viettää.

      Poista
  2. Ikävä ei poistu, eikä sen tarvitsekaan. Vuosi vuodelta sen kanssa oppii vain elämään kivuttomammin. Samalla katkeruus muuttuu kiitollisuudeksi ja suru kauniiksi muistoiksi.

    Paras lääke tähän tilanteeseen on se, että nyt vain mars uuden unelmien suomenhevosen kriteereitä listaamaan ja nettimarkkinoita selaamaan ;).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katkeruutta en ole onneksi kokenut, olihan Into jo vähän vanhempi herrasmies ja olen vain niin kiitollinen saadessani viettää upeat kymmenen vuotta sellaisen hevosen kanssa. Ikävä kyllä on!

      Ja mitä tulee hevoskauppoihin, kiitos mutta ei kiitos :) Kun aika Torstenista jättää tai sen rinnalle hankin uuden hevosen, se ei varmaankaan tule olemaan suomenhevonen. Koska millä todennäköisyydellä saisin elämääni kolme parasta suomenhevosta? :))

      Poista
  3. Voi että, odottelin tätä postausta kun nythän tulee ensimmäinen vuosi täyteen. Sanovat, että ikävän kanssa on ikävä opetella elämään mutta jossain vaiheessa ikävän tilalle tulee kiitollisuus. Kiitollisuus siitä, että on saanut elää x määrän vuosia viisaan hevosen kanssa. Jakaa arjen suruineen ja hohtohetkineen. Into oli hieno hevonen. Torstenilla on todella suuret saappaat täytettävänään. Se tekee minkä pystyy, omalla tavallaan.

    Kaikkea hyvää, elämä jatkuu erilaisena mutta jatkuu kuitenkin! Aurinkoa syksyynne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eira. Into oli niin käsittämättömän upea. Ja kuten sanoit, niin Torstenkin on, omalla tavallaan. Onneksi se sai ottaa mallia Intosta niin monen vuoden ajan!

      Poista
  4. Voi Jilla :( <3

    Muistan tämän postauksen, ja muistan miten Marjutin (M4rtzun elämää) blogin seurattavat-sivupalkista näin 17.9.2014 sydämenseisauttavan otsikon ja mietin, että uskallanko katsoa. Muistan kuinka vahvasti kanssaelin Inton poismenoa ja kuinka sydäntäraastavan kauniisti kirjoitit Setähevosesta. Elämämiemme hevoset jättävät suuren tyhjyyden poistuessaan, mutta niin kliseistä kuin se onkin -ne myös antavat niin älyttömän paljon. Elämänsä verran. Vaikka en teitä henkilökohtaisesti tunnekaan, niin ajattelen teitä joskus. Sinua ja Intoa. Että miten paljon sait ja annoit, ja miten paljon Into sai ja antoi, ja kuinka itsekin joskus haluan vielä samanlaisen suhteen tulevan hevoseni kanssa.

    Ikävä ja suru ei koskaan katoa, mutta niinkuin sanotaan, niin se muuttaa muotoaan. Ja pitää muistaa, että vaikka Into oli mainio, niin niin on Torstenkin. Onneksi tiedät sen itsekin.

    Tsemppiä, kaunista syksyä teidän koko porukalle ja lämmin halaus <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuka ikinä oletkaan, haluaisin todella kiittää sinua kommentistasi. Se oli niin kauniisti kirjoitettu, eikä mielestäni ole klisee sanoa, että saamme hevosiltamme paljon. Toisilta vain vielä hieman enemmän :)

      Ja kyllä, vaikka aluksi hieman pelkäsin, miten Torstenin kanssa lähtee sujumaan, se on todella ollut mainio ja ylittänyt itsensä joka saralla.

      Kaunista syksyä myös sinulle <3

      Poista
  5. Voi Jilla, haluaisin kertoa ajatuksiani mutten ole kovin kummoinen kirjoittaja. Päädyin lukemaa blogiasi vuosi sitten ja jo silloin kyyneleet alkoivat polttaa silmäluomiani ihan niinkuin nytkin kun tätä kirjoitan. Olen niin pahoillani menetyksestäsi ettei sanat riitä sitä kertomaan. Oman elämäni hevosen viimeiselle matkalle saattaneena tiedän tunteesi ja sen takia kauniit tekstisi niin voimakkaasti minuun vaikuttaakin. Olen niin kovin pahoillani.
    Samalla haluaisin kuitenkin kertoa ettei yksikään blogi ole tehnyt minuun niin suurta vaikutusta kuin tämä niiden ihanien elämäniloisten ja hymyä kuplivien tekstiesi ja kuviesi takia. Toivon ettet lopeta blogin pitämistä sillä olet todella lahjakas kirjoittaja jonka tekstejä on vaivaton lukea ja ymmärtää. Tällainen lämminverihevosen omistava puskaratsastajakin saa sinulta innoitusta omaan tekemiseensä matkallaan paremmaksi hevosenomistajaksi...
    En ehkä osannut kertoa kaikkea mitä sydämelläni olikaan mutta pitemmittä puheitta lämmin halaus tuntemattomalta ja pirteitä syksyn treenejä Torstenin kanssa (jonka iskän btw tunnen ;) )
    Kerttu tammani lähettelee komealle Torstenille myös terveisiä, kyllä kelpaisi kuulemma poikaystäväksi tuollainen lihaksikas vitsiniekka jos satutte tallia vielä vaihtamaan joskus :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, iso kiitos sinulle kommentistasi! Kyllä se taitaa olla niin, että ne suurimmat persoonat ja rakkaudet jättävät meihin omat merkkinsä. Ja sellaisiin hevosiin on kunnia saada tutustua! Kaikesta surusta huolimatta.

      Torsten tulisi mielellään hoitamaan poikaystävän töitä, olen siitä ihan varma :D Ihanaa syksyä sinulle ja tammallesi! :)

      Poista