maanantai 13. lokakuuta 2014

Vaahteran varjossa

jo vuodesta 2008 

Vuosi 2014, Torsten 9 vee

Vuosi 2008, Torsten 3 vee Turha kai se on mitään tekstiä tähän väsätä, kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa. Etenkin kun poni napattiin tarhasta ja matkalla talliin hoksasimme, että nyt on viimeisiä päiviä ottaa vaahterakuvia. Niin jäi ponin ja allekirjoittaneen fyysinen habitus huolittelematta. Onneksi me ollaan sisäisesti niin kauniita ;) Hahhahaa, värikästä viikon jatkoa !

22 kommenttia:

 1. Voi vitsit Torstenilla on ihanan jytky kaula! Muutenkin hän on niin söpö... :)

  VastaaPoista
 2. On se komea ja ryhdikäs. Toi kaula on kyl aika magee:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Torsten kiittää mageesta kommentista :)

   Poista
 3. Orikuvastoon mars;) On se hienossa kunnossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, niinpä ;) Torsten on aina sanonut, että se yksi klinikkareissu silloin kolmevuotiaana oli täysin turha ;)

   Poista
 4. Voi että tuo pystykuva (2008 kuvan alla) on kyllä hieno. Värikkäitä on ja Torsten on muhku suokki. Miten paljon yleensä työstät tilannetta kuvaushetkellä vai otatteko kuvia paljon ja sitten valitset parhaat? Käsitteletkö kuvia ja millä ohjelmalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Tällä kerralla tilannetta siis työstettiin juuri sen verran, että riisuttiin loimi ponin päältä pois ... Kuvaajalla on sitten jotain rapisteltavaa, jolla saa ponin mielenkiinnon heräämään, mikäli näyttää, ettei poseeraaminen kiinnosta. Aika harvoin niin käy - sekä Into että Torsten tietävät, että kameralle kuuluu hymyillä :)
   Kuvia otetaan aika paljon jo ihan sen takia, että jollain on _aina_silmät kiinni. Nykyään tietysti helpompaa, kun kameran edessä on enää kaksi kuvattavaa.
   Kuvia ei juurikaan muokata. Huonot kuvat menee suoraan roskakoriin... Mutta toisinaan lisätään kontrastia tai suoristetaan horisonttia ihan Windowsin omalla kuvankäsittely-ohjelmalla.

   Joskus näin, että kuvaaminen on viidessä minuutissa ohi, toisinaan menee pidempään. Ja tietysti osa kuvauksista vaatii ennakkovalmisteluja, leipomista tms, kuten synttäri- tai kahvittelukuvat. Silloin tietysti kuvaillaankin kauemmin, mutta vähän fiiliksen mukaan. Että välillä muistetaan oikeasti juoda ne kahvit välissä ja sitten jatkaa kuvaamista, jos siltä näyttää :)

   Poista
 5. Ihanat kuvat, kuvaustekniikka ja kuvienkäsittelyohjelma kiinnostaisi myös minua. Torsten on hienossa kunnossa, tekisitkö joskus treenaus ja ruokintapostauksen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuohon kuvaukseen vastaus löytyy tuosta ylemmästä kommentistani :)

   Joo, ehdottomasti voin ainakin yrittää :)

   Poista
 6. Ihania syyskuvia, kauniita ja komeita olette molemmat! =) Ja suoraan tarhasta Torstenkin noin puhdas.. =) t.Suvi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Torstenin puhtauden varmistaa kyllä tarhassa pidettävä loimi ;)

   Poista
 7. 3veet on parhaita !

  t 3ponia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on ne kyllä tosi herttaisia silloin :)

   Poista
 8. Tosi hienoja kuvia! Ihana värimaailma ja näyttävä hevonen. Torsten on hienossa kunnossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle kivasta kommentistasi :)

   Poista
 9. Ihania kuvia :) Mekin otettiin rakennekuva tässä pari päivää sitten, ei kyllä saatu yhtä värikästä kuvaa kun ilta vähän hämärsi jo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä kamalaa miten nopeasti illat pimenevät ... ! Nämä rakennekuvat olivat vähän niinkuin vahinko, ei me sellaisia ajateltu ottaa, kun poni on aina niin laiskan ja pullean lehmän näköinen niissä ... :D

   Poista