perjantai 13. syyskuuta 2013

Perjantai 13.


Olen yleensä aika tarkka siitä, miten syön ennen valmennusta. Käyn päivällä hyvissä ajoin lounaalla (kun normaalisti skippaan lounaan pois), ja vielä ennen valmennusta nostan verensokeriani jollain pienellä, yleensä epäterveellisellä välipalalla. Yritän hillitä itseni ja olla juomatta puolta litraa limua, sillä senkin juuri ennen valmennusta tehneenä, voin kertoa, että kyllä hölskyy! 

No, kun mun normaalit ruokailutavatkaan ei todellakaan ole esimerkkilliset eivätkä kestä juurikaan päivänvaloa, niin keskiviikkona vein epäterveelliset ruokailut ihan uudelle tasolle. Aamupalaksi - minkä senkin usein jätän väliin ja korvaan aamupäivällä pullalla tai jollain muulla herkulla - söin suklaamuroja. Kiireeltäni en kuitenkaan ehtinyt syödä päivällä mitään, joten tallille oli ajettava lähikaupan kautta. Puoli pakettia nakkeja, se olisi varmasti riittänyt nälkään, eikä huonoa oloa ratsastaessa olisi syntynyt. Mutta kun päivän pullakiintiötä ei ollut edes avattu vielä ... Niinpä nappasin mukaan berliinimunkin, kun ne näytti niin vastustamattomilta. 


Se ei todellakaan ollut hyvä idea, mutta jotenkin en taas ajatellut ihan loppuun asti ... ;) 30 minuuttia pitkä (painotan sanaa pitkä) valmennus oli melkoista vatsan velloamista, eikä auttanut Makelle valittaakaan, ettei ratsastaja enää kykene, sillä vastauksesi sain, enemmän liikettä! Lopputunnista jouduin kerran itse pysäyttämään ponin, hengittämään syvään - ja sitten pystyimme taas jatkamaan. Ja onneksi jatkoimme, sillä teimme erittäin onnistunutta vastalaukkaa ympyrällä - vieläpä vaikeampaan suuntaan! 

Valmennus itsessään oli muutenkin onnistunut. Make halusi nähdä isompaa liikettä, sellaista missä poni oikeasti oikoisi jalkojaan eikä vain tallustelisi tyytyväisenä mukavuusalueen rajojen sisäpuolella. (Siis siellä, missä ratsastajakin viihtyisi!) Koska poni oli vähän hidas avuille, teimme ympyrällä eteen - takaisin - eteen harjoitusta, ulospäin asettelua jotta sain Torstenia suoremmaksi, laukannostoja - joista Make ei hyväksynyt ensimmäistäkään, mutta tässä vaiheessa tuntia olin jo niin luovuttamisen partaalla, että omasta seulasta ne olisivat menneet läpi - ja loppuun rauhallista eteen - alas ravia, missä ponin piti kuitenkin liikkua omalla moottorilla isosti eteen. Ja liikkuihan se.


Tälläisen hyvän valmennuksen jälkeen - ja kun Intokin oli oikein tosi hyvä ratsastaa samaisena keskiviikko-iltana; sain loivilla ja pitkillä käyntipohkeenväistöillä avattua Herran lapoja tosi hienosti - on hyvä paikka minilomalle. Extempore varattiin eilen risteily Tallinnaan - ja nyt pitäisi olla jo vaatteet päällä, väriä naamassa ja hiukset ojennuksessa, mutta kyllä se laiva varmasti odottaa, jos sanon, että oli aivan pakko kirjoittaa päiväkirjaa suomiruunista, Intosta ja Torstenista? ;) Mahdollisimman hyväonnista perjantaita ja lämmintä viikonloppua teille :)

2 kommenttia:

  1. Käytätkö kypärää ollenkaan muuta kun kisoissa? Hirvittää vain katsella kuvia kun päästelet lähes poikkeuksetta ilman kypärää... Toivottavasti ette kompuroi heppojen kanssa tai mitään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytän kyllä muutenkin, satunnaisesti sileällä ja yleensä hypätessä. Kypärättömyyttä ei juuri voi selitellä, tyhmäähän se on. Onneksi on ollut onni matkassa tähän asti :)

      Poista