torstai 12. syyskuuta 2019

Peikko puhelimesta

Kesämuistoja

Puutarhan paras apuri. 

Kuukausi sitten jouduimme jättämään hyvästit rakkaalle Peikolle. Mun on koko kesän ajan pitänyt tyhjentää puhelinkuvia tänne blogiin - no nyt se on tehty. Peikon kuvilla, tietysti ♥️

Klippasin Peikon huhtikuun lopussa, kun meillä oli jo toista viikkoa hellelukemat mutta ponilla talvikarva. Toukokuun 4. päivä satoi lunta - poni tuli sitten vähän lämmittelemään sisälle... :D Iltapäivän rosé-hetki oli maailman paras. 


Pätkis ja Peikko, parhaat kaverit. Viimeisen kesän ajan luotto oli jo kasvanut niin että kaverukset saivat olla huoleti yhdessä ja hoitaa toisiaan.

Estetykki! Peikko rakasti hypätä ja sille toisinaan kasattiin esteitä kentälle. En osaa tehdä kaunista videota 15 sekunnin pätkistä mitä olen ottanut, mutta instagramista löytyy Peikko-kohokohdista video, missä Peikko ja Pätkis hyppäävät kujassa rinta rinnan. En tiedä ketään toista samanlaista paria. 
Tässä kuvassa estelahjojaan esittelee myös äiti :P jonka Peikko oli todella kietonut pikkukavionsa ympärille!

Tuulitukka lenkillä


Peikko oli varsin kohtelias puutarhan hoitaja. Se saattoi mennä kukkapenkkeihin, jos niistä näkyi ettei kitkijä ole hoitanut työtään pitkään aikaan ja hoiti homman puolestani. Yleensä se kuitenkin keskittyi pitämään nurmikon tasaisena tai seuraamaan mitä muuta pihalla tapahtui. 

Peikko tuli lähes aina tarhassa ja laitumella vislauksesta täyttä laukkaa vastaan. Toisinaan sen mielestä oli kuitenkin hauskaa pistää muikkelot kävelemään laitumen takareunaan saakka. 

Tämä nyt ei ehkä ole kasteluletkujen ja keskeneräisten kukkapenkkien keskeltä paras kuva, mutta kertonee kaiken oleellisen siitä miten äärimmäisen upeasti Peikko kohteli kaikkia eläimiä. (Paitsi isompiaan.) Rasse ja Basse ovat alusta asti ottaneet täysin lunkisti Peikon kanssa hengailun, tapahtui se sitten sisällä kotona tai ulkona puutarhassa. 

Nämä kesäkuun lämpimät ja valoisat illat ♥️ Lenkillä kymmeneltä illalla. Peikko ravasi koko lenkin. 

Kuvaaja ei ihan ajantasalla, mutta tunnelma ♥️

Peikko höpötteli (ja kuorsasi) unissaan. Ja jos aamutalliin meni liian aikaisin (erittäin harvinaista), hän nousi silti ylös hitaasti ja venytteli kissana ennen kuin oli valmis ulkoilemaan :D

Clancy ja Peikko oli mahtava painipari. Koko lauman johtajana Peikolla oli tietysti suuri vastuu kannettavana ja toisinaan Clancyn pitäminen ruodussa vaati kovempia käskyjä :P 

MiniValegro


Vaikka Peikolla vihdoin oli oma lauma laitumella, se tuli silti aina kaikista mieluiten puutarhaan. 

Peikko tapasi 30. kesäkuuta ensimmäistä kertaa siskoni kanin, Hans-Peterin. Yhteys löytyi välittömästi. Aivan ainutkertainen poni - ja toki upea Hans. 


Peikko oli maailman paras lenkkikaveri ja sen kanssa käytiin noin viiden kilsan lenkeillä neljä-viisi kertaa viikossa. Tämä heinäkuun 1. päivän lenkki oli, helteessä, sellainen, että Peikko veteli pitkiä pätkiä laukkaa ja vähän joutui jopa toppuuttelemaan sitä, että välillä olisi hyvä kävelläkin. 


Kesäillat laitumella, parhaassa seurassa. Olen niin onnellinen, että olen ollut koko kesän käytännössä töitä lukuunottamatta kotona ja että Peikon kanssa ollaan todella vietetty laatuaikaa yhdessä. En usko, että olisin voinut tarjota (itselleni) Peikolle parempaa kesää. (Paitsi ostamalla sille oman tyttöystävän :P)

Hetki lenkiltä.

Bestikset

6. heinäkuuta Peikko sai ensimmäistä kertaa ratsastajan selkään. Peikko rakastui kummityttööni täysin ja kantoi tätä varovaisesti selässään ♥️

Peikolla ei koskaan ollut kiire pois sisältä. 

Lauma ♥️

Peikko pesun jälkeen kerjäämässä pullaa - se oli kyllä vähän mahdoton kahvipöydän antimien kanssa.  Oikea herkkupeppu :D

Kesän mittaan Peikko ja Torsten opettelivat rapsuttelemaan toisiaan. 

Peikko eräänä viikonloppuna puutarhassa hengailemassa, ystäviensä Hans-Peterin, Pätkiksen, Rassen ja Bassen seurassa. Peikko ja Safir, naapureiden ihana shettis. Peikko pääsi säännöllisesti mukaan poniseurassa lenkeille - ponilenkit olivat Peikon mielestä parasta!

Usva Peikko

Peikko 11. elokuuta. Saman sunnuntain iltana jouduimme lähtemään Viikkiin ja aamun pikkutunteina palasimme takaisin kotiin tyhjän kopin kanssa. Olenhan jo kertonut, että Peikko oli klinikalla upeasti ja hurmasi kaikki? Niinkuin aina, kaikissa tilanteissa ja kaikkien kanssa. 

Olemme saaneet elää upean kesän, maailman hienoimman Peikon kanssa. Kiitos ♥️

6 kommenttia:

 1. ♥️ Peikko ♥️

  Kiitos ihanista kuvista
  Mahtavia hetkiä, mahtavia muistoja

  VastaaPoista
 2. Itku tuli taas. Ihanan Peikon ihana kesä. Epäreilua että jouduitte hänestä aivan liian aikaisin luopumaan, mutta Peikolla oli kyllä paras mahdollinen koti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin epäreilua! Olimme niin käsittämättön onnekkaita kun saimme Peikon edes pieneksi hetkeksi elämäämme <3

   Poista