sunnuntai 5. elokuuta 2018

Kuuma, kuumempi, Tottiino

Viimeisien lomapäivien kuvia

Oi ihana heinäkuu, jonka helteet helli ja jonka aikana päivät rytmitettiin aikaisien aamujen tai myöhäisten iltaratsastusten mukaan. Kamera pölyyntyi sisällä kun ulkona on oltu lähinnä poolissa tai varjossa. Elokuun kunniaksi oli pakko räpsäistä muutama photo puutarhastakin - leimupenkki erityisesti miellyttää silmää ja on koko puutarhan ylpeys. Runsas, värikäs ja valtavan suuri. Aivan ihana. Tällaisia penkkejä lisää tähän pihaan!
Alkanut elokuu on tietysti tuonut mukanaan muutakin kuin kuvaamisesta innostumisen. Ollaan palattu takaisin normilämpöihin; joskin viilein päivä taisi olla kunnantalolla töiden merkeissä, sitä on ihan unohtanut millaista on olla ilmastoidussa rakennuksessa... Pahimpina hellepäivinä iltasella makuuhuoneessa paukkui kolkyt astetta rikki. Tänään kuitenkin aamukahvia aurinkotuolissa nauttiessa piti oikein hämmästellä, mikä onkaan tuo ihon kananlihalle nostattava tuuli - ihanan raikasta! Elokuun pimenevissä illoissa on myös upeaa tunnelmaa ♥️Mä en tehnyt mitään kummoisia suunnitelmia kesälle mutta ainahan sitä on sellaisia muutamia siivousjuttuja, että sitten kun on lomalla niin sitten on hyvin aikaa... Keittiönkaapit sain siivottua viime yönä puoli kaksi :P Viimeiset omat roinat (siis kassikaupalla sleichhevosia ja talleja :D) vanhempien varastosta siivottiin viime viikolla; no ne siirtyi meidän verannalle odottamaan loppusijoituspaikkaa ja auto on ihan siinä samassa kunnossa kuin kesäloman alkaessa. Ehkä noi siivousjutut kannattaisikin jättää sinne pimeisiin marraskuun iltoihin...

Koska kuka ehtii siivoamaan, kun pihassa on kolme ihanaa ponia?

Niilläkin on ollut, jos uskallan näin arvioida, varsin mukavat viimeiset "lomaviikot". Tällä viikolla on  ohjelmassa ollut maastoilua ja irtona riekkumista ja perjantaina koko kolmikko pääsi irtohyppäämään. Clancy oli fiksu, Torsten _kuuuma_ ja Peikko paras. Clancyn kanssa joutuu saa käyttää koko repertuaarin liikuntamuotoja, jotta liikkumisesta tulisi helppoa, vaivatonta ja työnteosta mieluista. Ollaan otettu isoja edistysaskeleita eikä oikeastaan vielä yhtään takapakkia. (Vielä.) Eilen juoksuttaessa, kun toinen veti pukkilaukkaa kierros toisensa jälkeen ja siihen päälle showravia melkein puolen tunnin ajan, ajattelin että ei tämä ehkä ihan menetetty tapaus ole. Viikolla maastoiltiin ratsain ja siinä missä sillä on vetohevosenkin kanssa päästy muutaman sadan metrin matka ja sitten on tullut stoppi, veti Clancy Torstenin yrmyillessä perässä reipasta ravia useita pätkiä ilman tietoakaan pysähtelystä. Ehkä tästä vielä ratsu tulee! Itsekin ehkä uskaltaudun tulevalla viikolla selkään; nyt minä olen mennyt Torstenilla ja ihana naapuri Clancylla. Ihan korvaamattomia nämä meidän naapurit!  

(Ja tänä viikonloppuna ensimmäistä kertaa sitten viime marraskuun me oltiin Tn kanssa pois kotoa, kun hevoset tulivat illalla sisälle. Aika huippua, kiitos innokkaat heppatytöt äiti ja sisko ♡ ;))Viikonlopun kuumista hottia on tietysti ollut itse Tottiino. Ilmeisesti mitä kuumempi sitä parempi tai ainakin jos joku menee siirtämään kentän laidalla puomeja ja tolppia vääriin paikkoihin (minä). Itsepähän kärsin seuraukset ;) Olo oli kuin olisi ajellut fefellä vain teoriatunnit alla. Kaikki miten kuvittelit autojen toimivan, olikin harhakuvaa :P Kahden päivän tahkoamisen jälkeen jatkamme jälleen huomenna... Ilohan se on noin energisellä ja herkkiksellä hevosella ratsastaa, mutta koettelee toisinaan itsetuntoa, onko näinä vuosina opittu yhtään mitään, kuten ratsastaa rento pitkä sivu ;)

Tällaisiin tunnelmiin on hyvä päättää pitkä kesäloma - ja kesä, sehän vain jatkuu ja jatkuu! 😎

9 kommenttia:

 1. Kertoisitko kokemuksia Torstenin suitsista? Olen hankkimassa omalla suokille uusia suitsia ja kiinnostaisi nuo samanlaiset mitkä Torstenilla on. Onko ne Wahlstenin anatomisesti muotoillut? Voitko suositella oman kokemuksen mukaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rambo Micklem Competition -suitset on nuo :)

   Poista
  2. Anonyymi ehtikin ensin, tosin minä olinkin aivan liian hidas vastaamaan. Tässä postaus vuosien takaa suitsista, olen siis lunastanut ne silloiselta yhteistyökumppanilta alennettuun hintaan; http://jillanblogi.blogspot.com/2016/05/hw-rambo-micklem-bridle.html

   Voin suositella lämpimästi, en juuri muita suitsia ole käyttänytkään enää. (Paitsi yhtiä ilman turparemmiä, näistä ei saa turpista kokonaan pois siististi.) Nahan laadusta on välillä kuullut juttua mutta mä olen maailman laiskimpana varusteiden hinkuttajana näyttänyt näille suitsille tänä vuonna varmaan kaksi kertaa saippuaa ja tästä huolimatta ovat notkeat ja pehmeät.
   Torstenin kohdalla ero on suuri normaaleilla suitsilla ja näillä, on rennompi niskastaan eikä "jäkitä" suustaan. Mutta kokeilemalla se vain selviää, sopiiko nämä omalle hevoselle! :)

   Poista
 2. Olisi mielenkiintoista lukea tarkemmin teidän treeneistä. Torsten näyttää kuvien puolesta vuodesta toiseen pysyvän hyvänä ja kehittyvän tasaisesti. Miten teet sen? Lukisin mielelläni muidenkin ponien treeneistä, ihan sellaista treenipäiväkirjatyyppistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, Torstenilla on taas viime viikolla ollut niin monta vapaata että tämän viikon treenistä on ehkä paha mennä kirjoittamaan. Mutta pyrin siihen että kolme-neljä krt/vko koulutreeniä, ainakin kerran viikossa maasto ja sitten voi olla joku hölkkäjuoksutus tai irtojuoksutus tai kaksi vapaata. Joku ratsastuksista saattaa korvaantua ohjasajolla, se on ihan tehokasta treeniä myös. Koska me ei olla käyty valmennuksissa pitkään aikaan, otan esim. netistä ideoita minkälaisia tehtäviä voisi teettää, ettei mene vain humputteluksi. Paljon, paljon enemmän pitäisi ratsastaa niitä hankalia asioita, ihan liian helposti jään mukavuusalueelle ja tehtäviin jotka sujuvat. No nyt treeneissä on ollut aika paljon siirtymisiä, avoja ja väistöjä. Yrtiän saada saman keveyden ja elastisuuden mitä "mummoravissa" on vähän isompaan raviin ja alkaa sekin vihdoin sujumaan. Että jos joskus menisi vielä käymään kouluradalla, niin ei tarttisi ihan vaan mummoravia hölkätä siellä ;)

   Poista
 3. Laittaisitko sen kissojen häntävideon, joka oli Instassa myös tänne, jos on tallessa. Se oli niin hauska.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, no joskus johonkin puhelinkuva postaukseen kyllä!

   Poista
 4. Olisi mukavaa lukea perusteellinen postaus ruokinnasta!

  VastaaPoista