keskiviikko 14. syyskuuta 2016

Innari pinnari

Alkeisratsukon päiväkirjastaTorstenin esteura on kiitonousussa, tämä tarkoittaa sitä että me ylitetään jo puomeja ja useampia kuin kaksi peräkkäin :) Treeneissä ollaan ihan liekeissä, tai vähintäänkin savu(pöly)vana seuraa perässä kun vedetään kurvit suoriksi ja linjat mutkalle. Varsavuosina päästiin pinnaamaan yksi jos toinenkin ikäkauteen sopiva estetreeni, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Siispä lapparit kouraan ja esteitä kentälle pystyttämään upottamaan, innarikuja syntyy hetkessä joten ei muuta kuin jumpalle.


In and out, eli näin ammattitermein innaritreeni on hyvää jumppaa takapuolelle, myös hevosen, siinä kaikki esteet laitetaan simppelisti yhteen putkeen niin ettei tarvitse edes miettiä monellako askeleella pitäisi päästä seuraavalle tehtävälle. Paitsi että yhden laukka-askeleen arviointi on yllättävän haastavaa; ylipäätänsä koko estehyppely vaatii naurettavan paljon kuntoa, niin fyysistä kuin henkistä, kun kaksi jo parhaat ponivuotensa ylittänyttä blondia fundeeraa joka kerta, että miten nää nyt piti mennä. Kun rutiini puuttuu voi olla että ensimmäisellä kierroksella Torsten joutui venymään äärirajoille allekirjoittaneen kuvitellessa ratsastavansa jättilaukkaisella estekilpurilla – no ihan sille se ei tuntunut (vieläkään) joten lyhennettiin välit ihan normilaukkaiselle hevoselle sopivaksi. Sujui jo paremmin, tuntui jopa helpolta! Pitää vain hevosen turvan ja omat polvet samaan suuntaan kohti estettä, niin poni kyllä handlaa loput ja kuski voi keskittyä katselemaan horisonttiin. Jos kuski kuitenkin jää tuijottamaan lähestyvää puomikasaa liian psykoottisesti, Torsten pinnaa välittömästi ja silloin ratsastaja voi päästä maistelemaan hiekkaa.


Estekaudelle 2017 tavoitteena on oppia sisäistämään käsky, laske kantapäät alas. 
Kaikesta adrenaliinista (omg miten me ikinä mahdutaan laukkamaan tuonne sekaan!) ja jännityksestä (omg omg omg pliis Torsten älä kiellä niin että tipahdan ainakaan kovasta vauhdista) ja jostain mikroskooppisen pienistä tyylivirheistä huolimatta, on meillä yleensä aivan sairaan hauskaa pompputreeneissä. Jostain kummallisesta syystä muutaman kymmenen minuutin treenin jälkeen tuntee olevansa ihanan elossa ja sitten on hyvä jatkaa viikko kuolemanvakavia koulutreenejä, koska eihän nyt ihan joka päivä voi näin kivaa olla. Jotain rotia pitää olla, alkeisratsukollakin. 

10 kommenttia:

 1. Kylläpä se syttyy esteelle! Hauska postaus ja tuo videon lopun ravi on vaan niin tahdikasta. Ootte hienoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - Torstenhan olisi voinut olla toisella omistajalla varsin kiva esteratsu ponikorkeuksille, nyt joutuu tyytymään tätikorkeuksiin ;)

   Poista
 2. Torstenilla on hyvä tekniikka, mennyt ihan ohi. Kaviot kainaloon ja pantterina yli. Kenttä olisi teidän laji.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanos muuta, tai siis eihän me koskaan olla maastorataa hypätty puhumattakaan esteradasta ja kun koulukin sujuu parhaiten ilman satulaa pellolla niin ... Ehkä tällainen humppailu on meidän paras laji ;)

   Poista
 3. Hienosti se poni hyppää :)
  Aivan ihana tuo sun spooksin(?) fleece❤ mistä olet ostanut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja joo, on Spooksin fleece - ihastuin siihen Ypäjän Finnderbyssä, hintaa oli (huono muisti...) about 50 euroa ja myyjänä kirkkonummelainen hevostarvikeliike Equitar :)

   Poista
 4. Haha ei hitsi ku pisti naurattaan ku Torsten on JUST samanlainen ku meän putte!! 😃
  Puomit ilmestyy kulkureitille, korvat tötteröllä "Ai tonnekko?!?! Siis tonne?!!?? HANAAAAA!!!!!"

  Meän herralla on ikää jo 23v mut puomit ja esteet (mitä ei enää edes hypitä, puomejaki tosi harvoin ja yleensä vaan käynnissä) saa jätkän ihan liekkeihin!! 😃 Jos puomit ylitetään käyntiä nopeassa askellajissa, pari toistoa riittää ja papparaisen kuppi on nurin 😂 Sen jälkeen ravipuomit on ihan lällyjä, ne vedetään laukassa vaikka kuski koittaa miten pyytää muuta, ja jos ei mahdu väleihin ne kepit hypätään parin kappaleen nipuissa. Kuskilla meinaa päästä yleensä siinä kohtaa itku ... "Meän piti hei jumpata sua vaan vähän ..... Ei rikkoa sun vanhoja koipia ..." Poni yleensä vaan heittää hanurit taivaisiin todeten että ite oot vanha ❤️😂😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, aivan ihanalta kuulostaa teidä herrasmies - Torsten saisi ottaa mallia koska toisinaan siltä puuttuu itseluottamus ja silloin kyllä mennään kovaa mutta ohi esteen! :D Kyllä nuo jo hieman vanhemmat (ei vielä vanhat ;D) hevoset vaan osaavat ottaa tilanteet haltuun!

   Poista
  2. Siis kyllä meilläki pappa "kieltää" ihan maapuomille jos siltä tuntuu :D
   Joskus jos ei ollakaan tultu eka käynnissä puomia, tullaanki heti ravissa, hobu tuumaa että Nope! nyt ei kiinnosta. Ei ole onneksi varottamatta väistäny vaan nätisti kiemurrellen pysähtyy puomille josta pitää vängällä punnertaa yli :'D
   Ja sen jälkeen sit hetken päästä on taas niiiiiin superia että kuppi kiehuu ja jarrut katoaa ja kuski itkee :D
   Teillä toimii jarrut kadehdittavan hyvin!!

   Poista
  3. Nooooo, tuossa viime kerralla kun hypättiin sarjaa ja tätä samaa innaritreeniä (mutta niin että kaikki puomit olivat ilmassa samalla korkeudella, kai niitä pitäisi kutsua laukkakavaleteiksi 😅) otti Torsen aika reilusti kierroksia ja laukkasi kerran kentältä ulos 😂 Että silleen ne jarrut toimii meillä... (On vähän pieni kenttä, olisi kyllä voinut kiskoa alas eli käytännössä mentiin hallitusti hieman kentän ulkopuolelle ettei tarvinnut istuttaa ponia 😏) Loput kerrat lähestyttiin vain hieman hallitummasta laukasta 😂

   Poista