tiistai 8. joulukuuta 2015

Helgaa hälssaamassa

Pikkujouluristelemässä
 
 
Olimme työporukan kanssa juhlimassa pikkujouluja viikonloppuna. Perjantai oli sellainen once in a year luxuspäivä, kun satamaan suunnattiin hitaan aamun, kampaajan sekä meikkaajan jäljiltä. Pukeutumiseenkin olin panostanut ajoissa, ostaessani viime vuonna silloin jo aika naftin kultaisen paljettimekon. Tämä aavistuksen pienten vaatteiden ostaminenhan perustuu siihen, että olisi muka pakko laihduttaa. No, vuodessa on kertynyt abouttiarallaa kuutisen kiloa, mutta mekko pakattiin kuitenkin mukaan. Jos pikkujouluna ei saa olla vähän täcky, niin koska sitten?
 
Kaikkeen muuhun oli siis valmistauduttu, paitsi siihen, että merellä tuuli 30 m/s ja aallot oli 10 metriä korkeita. Siihen ei varmaan edes voi varautua. Hejssan vaan Helgamyrsky, toivottavasti ei tavata enää uudelleen. Niin kuin koskaan...
 
 
Lauantaina pitkän aamun jälkeen (koska olimme muutaman tunnin myöhässä aikataulusta, kapteeni halusi nauttia aalloista oikein hitaassa vauhdissa) oli kuitenkin ihanaa marhailla pitkin Gamla stanin katuja, jotka vilisivät jouluostoksille lähteneistä ihmisistä. Kaupungissa vallinnut myrskytuulikaan ei häirinnyt, sillä tärkeintä oli että korkojen alla oli pitävät mukulakivet ;) Mitään kuvaloistoa matkalta ei tarttunut, sillä valokuvat tarvitsevat valoa ja jos sitä ei ole, ei ole kuvaakaan. Jos valoa olisi ollut, olisin napannut kuvan niistä lentoon lähtevistä joulukuusista, tai ehkä itsestäni, kun tajusin hypänneeni paluumatkalla laivalle väärään metroon. Mä niin tiesin, että olisi pitänyt ottaa taxi. Jos ei ole koskaan ollut kotimaassaan metrossa, ei pitäisi yrittää sitä naapurimaassakaan. Lopulta pienen edestakaisin ajelun jälkeen oikea metro osui juuri sopivasti kohdalle, ja juostessani sen kyytiin vain Michael Kors oli jäädä laiturin puolelle. Haahaa, ei muuten ihan hevillä tuollaiset metron ovet aukea.
 
Koska perjantainen aikainen hyttiin vetäytyminen on harvinaisen noloa noin niin kuin pikkujouluissa, lauantaina piti korvata kaikki menetetty bailabaila. Laulettiin keinutaan keinutaan, eteen ja taa - ja nyt haluaisin lopettaa. Eikä se tietenkään loppunut, joten ei lopetettu mekään ennen aamuyön pikkutunteja.


Bailabaila discohile sanoi pukki kun karkkia jakoi!
 








 


Pelargoniat kukkii ja joulukuuset säihkyy - lämpöä on yhtä paljon kuin keskikesällä.
 


 
Sunnuntaiaamuna, tuulessa ja sateessa, laivan saavuttua aavistuksen myöhässä takaisin Länsiterminaaliin raahauduin matkatavaroideni mukana Kappeliin bloggaajien Peninan, Alexin ja Kaktun luokse palaveeraamaan viimeisistä Blogiexpoon liittyvistä asioista. Tapahtumasta tulee niin kiva! Ja hei, tänään on viimeinen päivä äänestään Blogigaalan ehdolla olevia blogeja. Oletko jo antanut äänesi suosikille? Tulokset julkaistaan tulevana lauantaina Tampereen messukeskuksessa, toivottavasti nähdään siellä! :)

8 kommenttia:

  1. Jilla olet niin kaunis <3 Ihana postaus, tää sun blogi on kyllä ehdottomasti mun lemppari!

    VastaaPoista
  2. Upeat kuvat ja upeat leidit poseeraamassa pukin kanssa. Sitä mä mietin missä tuon pukin toinen tumppu mahtaa vaeltaa:) blogisi on parhaimmista parhain ja paljettimekkosi makee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa, kiitos! Ja tuo pukin tumppu... Emmää vaa tiiä mis se oli, mut sen verran täytyy sanoa, että epäilisin aika nuoren pukin saaneen asustaan flirttirohkeutta, että ei varmaan käynyt hällä edes mielessä laskea tumppuaan mihinkään, no, mihinkään :D

      Poista
  3. Helga oli kyllä ihan kamala!! Meillä saaristossa tuuli niin kovaa että meinasin lähteä lentoon.

    PS: olisit vinkannut etukäteen niin olisin ollut terminaalin kulman takana kyttäämässä. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ihan varmaan, Tukholmasta pois päin seilatessa ja saaristoa ihastellessa yhden jos toisenkin jouluvalot ynnä muut riehui aika kovasti tuulen mukana :O Mä ajattelinkin että olisi pitänyt sopia kuule fika, mutta ehkä mä en tod ollut hehkeimmilläni - mä vähän niinkun karkasin työporukasta ihan yksikseni marhailemaan, sosiaaliset taidot uupuu :DD

      Poista
  4. Vau, upeita kuvia! Myrskytessä kauhistelinkin, että olisipa kamalaa olla laivalla. Pikkuisella puhurilla olin laivan vessan lattialla oksentamassa, joten varmaan minut olisi saatu ambulanssilla raahata ulos jos olisin ollut ihan oikeassa myrskyssä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, vaikka kyllä mua harmittaa omat kuvailuni kun tietää millaisia kuvia sieltä voisi saada :D No, aina ei mee niin kuin Strömsössä, ei kuvien eikä säiden kanssa... Mä oon itseasiassa kerran oksentanut koko matkan Tallinnasta helsinkiin (aivan selvinpäin), silloin oli myös joku myrskytuuli, vaikkei varmaan tällaisia lukemia kuitenkaan. Enää en astu laivaan ilman pahoinvointilääkettä, se on kyllä tehokasta tavaraa, suosittelen!

      Poista