maanantai 14. tammikuuta 2013

Made in heaven

Täydellinen satula. Voiko sellaista olla? Minä olen eilen ja tänään päässyt istumaan sellaiseen. Vieläpä niin, että se istuu Torstenillekin melko hyvin. Albion Legend K2. Leveydestä ei tietoa, kun se ei lue blodille tarkoitetuin kirjaimin satulassa. Sen sijaan siinä lukee 355, tarkoittaako se jotain kokoa, tietääkö joku? Tai, vielä parempaa, olisiko jollakin sellainen myytävänä? 

Eilen kokeillessani penkkiä, rupesi Torsten ontumaan, kun siirryimme raviin. Niinkuin kunnolla, arviolta 2-3/5. Löysäsin sitten vyötä, ja jatkoimme ravaamista puhtaana. Herkkis ;) Tänään poni sai sitten Antin tunnille oman lampaankarvapehmusteensa vyöhön, eikä ollut ongelmia. Poni liikkui hyvin. Suuri kiitos tästä takapuoleni taivaaseen päästämisestä tallikaverille!


Tunti oli mitä antoisin. Harjoittelimme ravin tahtia, pysähdyksiä, peruutuksia, keskiravin alkeita. Täytyy muistaa, ettei yliratsasta lisäyksiä. Aloitetaan ihan vain siitä, että lävistäjälle tultaessa hevoselle annetaan vapaampi ohja, jolloin se säilyttää tahdin mutta venyttää raamiaan. Ja se kyllä toimii! 


Laukassa teimme siirtymisiä. Nostoista vain muutama oli kamala, suurin osa hyviä. Laukasta raviin oli vaikeampaa. Siinä tulos meni toisinpäin; muutama hyvä ja suurin osa kamalia. Käyntisiirtyminen oli kammottava. Niitä täytyy todella treenata. 


Lopuksi Torsten ja Intokin pääsivät kartanokävelylle. Ihanan leuto ilta, verrattuna viikonlopun koviin pakkasiin! 

Mä melkein lähdin lenkille tänään kotiin päästyäni. Mutta en ihan kuitenkaan. Keskityin kaikkeen tärkeämpään, kuten kameran heilutukseen (ei yhtään julkaisukelpoista, mur.) ja sohvalla löhöömiseen. Ehkä sitten huomenna. Nyt hyppään vällyjen väliin, öitä teillekin! 

4 kommenttia:

  1. Hei! Olen juuri aloittanut blogisi lukemisen, koska sinulla on kivan näköisiä heppoja ja kiva blogi muutenkin. :)

    Meilläkin oli aikuisilla aikanaan Albionin koulu- ja yleissatulat ja parempaa satulaa ei ole! :D Nyt on varsa kasvamassa ja kovin olen zoomaillut, jos sillekin sopisi samainen penkki... Leveyksistä en osaa en enempää sanoa, kirjaimina en yleensä ovat ilmoitettu. (MW, W jne.)

    -Marjut http://m4rtzu.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. Kiva että tykkäät :)

    Joo, kyllä se albion on ihana. Vaikka tänään kyllä istuin myös omassa mustangissa, ja viihdyn mä siinäkin ...

    VastaaPoista
  3. Albionit ovat yleensä ihania. Itse olin aika onnellinen kun entiselle hevoselle sopi vain ja ainoastaan Barnsbyn Kanter. Se oli supermukava satula.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, Barnsbyistä jotkut mallit lukeutuvat kyllä tuohon ihastuttavien satuloiden joukkoon :)

      Poista