keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Uusi tuttavuus

Alkuviikko on mennyt miltein suunnitelmien mukaisesti. Sunnuntaina kävin koirakävelyllä Torstenin kanssa, mutta ma ja ti vietin työmaalla yhteensä 24 h, joten osaltani talleilut jäivät väliin... Äiti ja iskä ovat sitten käyneet metsäkävelyillä, kiitos heille :) Eilen Intokin oli päässyt mukaan ja liikkunut ihan hyvin, huh!

Tänään oli sitten uuden tuttavuuden, Anders Sucksdorffin vuoro laittaa ponia ja minua ruotuun. Olen Antin tunteja käynyt muutaman kuuntelemassa, ja tykännyt jo silloin, mutta nyt kun hän saapui kotallillemme, en voinut jättää tilaisuutta käyttämättä. Enkä pettynyt! Tunti oli erittäin antoisia. Teimme ihan basic-juttuja, suoristamista, oikean lavan jumppaamista, siirtymisiä ja ylös päin ratsastusta. Tahti ravissa piti muuttaa hitaammaksi, jotta ponilla oli aikaa nousta ja liikuttaa jalkojaan isommalla liikkeellä eteenpäin. Siirtymisissä, esim. ravi-käynti, piti ajatella ja ratsastaa niin, että ravi ei vain lopu, vaan _hyvä_ käynti alkaa välittömästi. Ja hyvää käyntiä ja hienoa ravia poni esittikin :) Laukka-ravi siirtymisiin sain paljon apua. Olen miettinyt ja pohtinut ja ihmetellyt, mikä mättää, kun poni joka kerta laukannostossa häviää "alta". No, syy löytyi tietenkin satulasta. Joka ikisessä laukannostossa autan ponia niin kivasti, että heilahdan ihan reilusti myös laukkaamaan ;) Tämä fiksaantui, kun muistin hetken ajan pysyä ryhdissä ja pitää ohjat kädessä. Laukasta raviin siirtymiset olivat puolestaan aika hyviä.


45 minuutin jälkeen olimme molemmat ponin kanssa aika poikki, mutta loppuraveja tehdessäni poni tuntui aivan uber hyvältä. Ihanaa! Täytyy ehdottomasti ottaa uusiksi, näillä näkymin jo ensi viikolla.

Huomisen istuntatunnin jouduin peruuttamaan, kun itsellä on nyt miljoona rautaa tulessa. Poni saa taas pitää kevyttä ennen sunnuntaisia kisoja ja täytyisi yrittää pestä se sekä Into mahd. pian. Ovat todella sen tarpeessa! Nyt unille, huominen tulee taas aivan liian pian - etenkin kun täytyy nousta oikeasti joskus viiden aikaan töihin... Mutta, mikäli kaikki hommat on huomenna hanskassa töissä, niin tämä neiti suuntaa kampaajalle iltapäivästä ja viettää lomapäivää perjantaina :) Se meneekin sitten maalaillessa uutta asuntoa. Viikonloppuna palaillaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti