sunnuntai 30. syyskuuta 2018

Vuosi maalla

ja yhteistyössä Helsinki Horse Shown kanssa makea lippuarvonta

Villiviini ❤️ Täydellisen täyteläinen väri!
Viikon aikana kamera on kulkenut kädessä aurinkoisina päivinä...





Kasvihuoneen satoa; tosin valkosipuleita ei ihan tuossa mittakaavassa omasta maasta noussut. Ja chilit ovat niin tulisia että ensi vuonna ehkä jotain hieman miedompia kasvamaan ;D


myös nämä viinirypäleet ovat kasvihuoneen satoa! Aivan ihanan makeita, mutta melko paljon siemeniä. Seuraavaksi siemenetön lajike kasvamaan. Noin kahdeksan vuotta vanha köynnös talvehtii kylmässä kasvihuoneessa hyvin (vaikka pelkäsinkin, että onnistuin tappamaan sen kun lähti kasvuun niin myöhään) ja tuottaa noin 50 suurta terttua. 
Basse ihastelee oman kylän maalaismarkkinoiden kukkakimppua. Mangsin ruokamarkkinat järjestettiin viime viikonloppuna ja tunnelma siellä oli ihastuttava. Tänne muuttaminen ei oikeastaan tarkoittanut vain tätä tilaa ja kotia, vaan myös sitä, että saa asua näin mahtavalla kylällä. Viime viikolla sähkökatkon aikaan tein kyläkaupassa ostokset omalla nimellä ja jo edellä mainituilla markkinoilla oli kilometrin matka. Maatalouskauppaan ajetaan pääosin hiekkatietä ja kunnan keskustassa on joka kerta ihasteltava kaunista satamaa. Maisemat ovat upeat ympärillämme ja joka aamu ja ilta kun valoisaan aikaan ajaa kotiin, tuntuu etuoikeutetulta elää täällä peltojen keskellä. 

Ruokasali sai arvolleen sopivan valaisimen. 



Kuukausi sitten kylvetty nurmikko vihertää kuin olisi kevät!

Ruusujen kolmas kukinta - en tiedä tämän pensaan nimeä mutta se on yksi lemppareistani!

Näkymä ruokasalin ikkunasta. Vanhat lasit eivät ole kovin suoria ;)









Oman maan satoa ❤️ Perunaa on kasvimaalla vieläkin, viimeksi tänään nostettiin kermaperunoihin muutama siikli. Toivotaan että pakkasta ei tule vielä pitkään aikaan kuin vieraaksi...

Pikkupoikien leikkiä.

Varsa päiväunilla


Sitrukset muuttivat sisälle pakkasta pakoon viime viikolla. Kaikkien viherkasvien multa on peitetty kivillä tai simpukoilla; Rasse ja Basse nimittäin rakastavat mullan kaivuu leikkejä ;D

Pakkasaamun pelasti luonnon kauneus. 
Puin aamutallia varten noin -20 asteen vällyt päälle joten sillä tavalla oli myös hiki. Ihan kuin kesällä.




Eilen käytiin viimeistä kertaa tälle kaudelle ajelemassa Tn silmäterällä.




Enempää ratsastuskuvia ei tällä kertaa; mutta tämä on pakko julkaista. Vuosi sitten en olisi uskonut, että tämä olisi ollut mahdollista. Tyynesti vaan, koulubussit ja kaikki. Super Torsten! Ja alla vielä kiellon päälle muutama irtojuoksukuva tältä päivältä ;)



Riittävästi koristekurpitsaa - tulivat etuoven portaille antamaan väriä tulevaan lokakuuhun. Ensi vuonna tätä voi ehkä laittaa vähän vähemmän. En vaan millään olisi uskonut, että 39 sentin Lidlin siemenistä oikeasti kasvaisi jotain. Olin onneksi väärässä :)

Viime vuonna näihin aikoihin illasta olimme saaneet kannettua sisälle uuteen kotiin ruokapöytämme ja sängyn. Mitään muita huonekaluja ei vielä silloin tähän paratiisiin ollutkaan :) Ensimmäinen yö nukuttiin pimeydessä mitä kaupungissa ei koe ja kuunneltiin villieläimiä ;D Luonnon eläimet ovat lähellä edelleen mutta pimeyteen on jo tottunut. Tänään juoksenteli hiiri tammea pitkin ylös latvaan asti ja kärppä hyppeli pitkin alapihaa piittaamatta tuon taivaallista Pätkiksestä joka oli aika lähellä sitä.

Kulunut vuosi on ollut huikea, yllättänyt omalla tavallaan rankkuudellaan ja ihan samalla mitalla ihanuudellaan. Talo itsessään on täydellinen koti, tunnelma on aina lämmin (silloinkin kun on oikeasti vähän viileä) enkä ole vielä lakannut ihastelemasta taloa. Siitäkin huolimatta, että tulevaisuudessa on paljon remonttia edessä. Viime viikot onkin istuttu erilaisissa keittiöfirmoissa piirtelemässä uutta keittiötä. Niin teimme viime vuonnakin, mutta onneksi päätimme sen suhteen odottaa. Nyt on niin paljon viisaampi. 

Yksi asia mistä olen onnellinen etten jäänyt jahkailemaan, on ponien kotiin muuttaminen. Torsten ja Peikko muuttivat reilun kuukauden perässä meistä kotiin ja vaikka välillä ikävöin leveää betonikäytävää talliin, on se about ainoa asia mitä on ikävä edellisestä elämästä. Etenkin, kun tämä syyskuu on näyttänyt ihan kesäkuukaudelta ja ponit ovat pitkän odotuksen jälkeen saaneet nauttia laitumesta. 
En tiedä, olenko oppinut Torstenista mitään uutta sen täällä ollessaan, koska olen aina tehnyt paljon tallia enkä ole voinut koskaan jättää Torstenia ihan satasella tallinpitäjälle hoidettavaksi, mutta Torsten on varmaan oppinut että sen omistaja on viikonloppuisin tosi uninen ;D Onneksi sellaiset pikkujutut voi kompensoida tosi myöhäisillä iltatalleilla. Clancykin alkaa oppimaan, ettei täällä oikeasti katsota kelloon mutta hyvin harvoin ruokintaväli yötä lukuunottamatta venyy yli neljään tuntiin. Tietysti melkein vuoden heinäautomaatista puhuneena olisi kiva, jos se joskus myös ihan oikeasti valmistuisi, vink vink kotiin ;D

Vuodessa on opittu ihan hurjasti - esimerkiksi just sitä että kaikki ei tapahdu hetkessä - tehty pientä remonttia sisällä ja ulkona, ostettu alakerta lähes täyteen huonekaluja ja todettu että tämän talon siivousta ei tee tunnissa. Ja että puutarhan hoito on loputon urakka. Ja miten ihana on tulla kotiin. Joka päivä. Maalaisilma tekee hyvää!

Tällaista juhlapäivää ollaan kilistelty päivällisviinillä, käyty saunassa, kaivettu aamu kahdeksalta salaojaa ponien tarhaan (minä katsoin kyllä niin aikaisin aamusta hetken vain vierestä, kahvikuppi kädessä), rapsuteltu kissoja ja poneja ja nautittu ihan vain olemisesta.
Ajattelin, josko tällaiseen juhlapäivään sopisi myös lippuarvonta; koska kääk, Helsinki Horse showhun on alle kolme viikkoa aikaa!


Miltä kuulostaisi perjantai-ilta ystävän seurassa Suomen suurimmassa hevostapahtumassa, johon saapuu puolet maailman huippuratsastajista? (FEIn TOP 10 ja 20 listan ratsastajia!) Voit voittaa kahden hengen lippupaketin perjantain kansainväliseen avajaisnäytökseen!

KANSAINVÄLINEN AVAJAISNÄYTÖS
14:30 – n. 23:15
International Grand Prix kouluratsastus
Amateur Tour Top 10 Final
International 150 cm Presented by Fortum HorsePower

Nuorten hevosten Miniklinikka Presented by Kultajousi
International Speed 140 cm Presented by Länsiväylä
Legendat Radalla

Ladies Night & After Ride
Upeaa kouluratsastusta, kaksi kansainvälistä esteluokkaa, legendoja radalla ja supersuosittu Daan Nanningin miniklinikka. Ilta jatkuu parhaassa seurassa Ladies Nightessa.
Jätä kommettia alle, kenen kanssa sinä lähtisit nauttimaan huippu-urheilusta niin koulu- kuin estertasastuksen parissa ja liput voivat olla sinun! Jätä viestisi viimeistään keskiviikkoon 3.10.18. mennessä joko tähän, tai lähettämällä blogin facebookin tai instagramin kautta viestiä. Voittaja julkaistaan torstaina 4.10., joten pysykää kuulolla ja onnea arvontaan!

Lisätty 4.10:

Arvonta on päättynyt ja tällä kertaa arpaonni suosi Tiina Elovaaraa! Onneksi olkoon voittajalle, toivottavasti teillä on huippuhauskaa Horse Showssa :) Kiitos kaikille osallistujille niin täällä, facebookissa kuin instagraminkin puolella!


Lähtisin parhaan ystäväni kanssa, joka on innostunut hevosista, mutta ei ole koskaan ollut ratsastuskisoissa.

110 kommenttia:

  1. Saattaisin viedä äitini ekaa kertaa käymään HIHS:ssä!

    VastaaPoista
  2. Lähtisin heppahöperö tyttäreni kanssa viettämään Hihs-"juhlaa" syyslomaviikon riemuksi!Minna
    minnavi@outlook.com

    VastaaPoista
  3. Parhaan ystävän kanssa lähdettäisiin kerrankin

    VastaaPoista
  4. Hevoseni pitkäaikaisen vuokraajan.

    Lotta

    VastaaPoista
  5. Ilahduttaisin hyvää ystävää!:)
    Ps. Aiva ihania ihana postaus!

    VastaaPoista
  6. Mieheni veisin hääpäivän kunniaksi nauttimaan huippu urheilusta ja tunnelmasta ♥️

    VastaaPoista
  7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  8. Menisin siskoni kanssa ❤ ei oo ikinä ennen päässyt, mä oon ollut muutaman vuoden

    VastaaPoista
  9. Lähtisin meidän ponitytön kanssa nauttimaan yhteisestä ajasta ❤ ~Sonja

    VastaaPoista
  10. Ihania kuvia ja hieno tunnelma ja kissat, mitkä valloittavat veljekset. Ja taidan lopettaa blogisi lukemisen, täältä saa vain virikkeitä liikaa, mitä itsellenikin toivoisin :D. Kun olosuhteet ovat sopivat hevoselle, kyllä se näkyy niiden olemuksessa ja olemisessa sekä maastoilusta sen huomaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elä lopeta 😂 Mä kuvaan seuraavaksi meidän yläkertaa ja pihalla kuolleita kukkasia ja savista laidunta 😅 (en oikeasti. Ei pysty 😂)

      Mutta Rasse ja Basse ovat kyllä niin ❤️ Täydelliset kissapojat!

      Poista
  11. Ystävän kanssa <3
    Alexandra

    VastaaPoista
  12. Hyvän ystävän Katjan kanssa. Hevoset meidät yhdisti yläasteella ja nyt 20 vuotta myöhemmin ystävyys jatkuu ja vahvistuu yhteisen varsaprojektin merkeissä. Varsa on 3kk, mutta jo nyt on kasvattajat kokeneet haasteita ja yhdessä on itketty ja naurettu. Samalla kaavalla jatketaan :)

    VastaaPoista
  13. Rakkaiden tyttöjen kanssa lähdettäisiin reissuun. Tyttö 9v ja pienoinen neiti 2kk

    erika.korkiakoski@gmail.com

    VastaaPoista
  14. Ihanan ystävän kanssa! 😊

    Jag--@hotmail.com

    VastaaPoista
  15. Tyttären kanssa :)

    SannaS

    VastaaPoista
  16. Hei,

    samanlainen kaupungista maalle lähtenyt, joten olisi ihanaa karata hetkeksi ison kaupungin valoihin tyttären kanssa.

    Onnea vuodesta Paratiisissa!

    toiv. Nyyti

    VastaaPoista
  17. Oman tytön kanssa ❤️

    VastaaPoista
  18. Ihan asian vierestä, taistelu kissankarvoja vastaan, jakaisitko parhaat tipsit :) Terveisin, tuore kissan omistaja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaa-a. Vasta nyt tajusin että näistä ei ole vielä irronnut yhtään karvaa. Sormet ristissä että meno jatkuu samana jatkossakin koska mulla ei kyllä ole tehokkaita keinoja taistelussa kissankarvoja vastaan...

      Poista
  19. Miehen kanssa lähdettäisiin. ❤️

    VastaaPoista
  20. Äitin kanssa!

    jenny.hallikainen@gmail.com

    VastaaPoista
  21. Lähtisin hyvän ystäväni kanssa viettämään mukavaa heppailtaa. -Anne- anne.latti@luukku.com

    VastaaPoista
  22. Mukaan pyytäisin äitini tai jonkin kavereistani.

    elviira.s@gmail.com

    VastaaPoista
  23. Kaunista, ihana kotitila teillä.
    Kiva että maalaismiljöö elämäntapa-lifestyleblogi on myös Horseshow yhteistyökumppani, sillä ei kaikki lue pelkkä hevosharrasteblogeja joissa näitä arvontoja on tavallisesti. Tuttavani jolla antiikkiliikkeen on laskenut leikkiä että pitäisi tulla näytteilleasettajaksi horseshow, kun siellä potentiaaliset asiakkaat. Täytyy näyttää sinun blogi hänelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mun mielestä oli mahtavaa että viime vuonna oli Boknäsin iso piste mukana HIHSissä. Ehkä joku hieman edullisempi sisustusliike myös mahtuisi mukaan?

      Poista
  24. Kaverin kanssa
    emmjuu99@gmail.com

    VastaaPoista
  25. Ottaisin mukaani heppahöperön parhaan ystäväni, kenellä hevostelut ovat pikkuvauva-arjen myötä toistaiseksi vähentyneet ja jolle varmasti kelpaisi hevosentuoksuinen ilta huippuratsukoita seuratessa :)

    VastaaPoista
  26. Lähtisin tutustuttamaan avopuolisoni kilpahevosurheilun ihmeelliseen maailmaan :).

    Mari - mrgwydion@gmail.com

    VastaaPoista
  27. Äidin kanssa :)

    hakkinenjulia@hotmail.com

    VastaaPoista
  28. Kaverin kanssa lähdettäisiin.

    eve.luomala@gmail.com

    VastaaPoista
  29. Oman tyttären kanssa lähtisin

    VastaaPoista
  30. Tyttäreni kanssa - hevostelijoita kun olemme molemmat! t. /Katri

    VastaaPoista
  31. Minna ei ole koskaan ollut joten hänet pyytäisin.

    VastaaPoista
  32. Yksin olen menossa. Mutta jos joku kaveri on tuolloin paikalla annan lipun hänelle.😊

    VastaaPoista
  33. Itse olen päässyt viimeksi yli 15-vuotta sitten nauttimaan mielettömästä tunnelmasta. Tällä kertaa haluaisin tarjota elämyksen totaalisesti heppoihin hurahtaneelle tyttärelleni <3

    VastaaPoista
  34. Siskon kanssa 😊

    ellenihaap@gmail.com

    VastaaPoista
  35. Kaverin kanssa :)

    tiia.hytonen@icloud.com

    VastaaPoista
  36. Ottaisin mukaan äitini. Lapsena äiti vei minut horse showhun aina mahdollisuuksien mukaan, olisi mahtavaa vastapalveluksena viedä äiti tänä vuonna. 😊

    VastaaPoista
  37. Kaverin tai miehen kanssa 😊 Esikoinen syntyi kesällä ja olisi kiva päästä hieman kotoa tuulettumaan

    VastaaPoista
  38. Äidin kanssa lähtisin : ) veerasannikka@gmail.com

    VastaaPoista
  39. Lähtisin työkaverin kanssa :)

    anniina.karttunen@edu.hel.fi

    VastaaPoista
  40. sun postauksia on aina niin kiva lukea, ja huolimatta kelista ja vuodenajasta mulle tulee sellanen super söpö mökki fiilis :D

    lähtisin HIHSiin (ekaa kertaa ikinä ;D) hyvän ystäväni kansa :)!
    - pienikuvaus@gmail.com

    VastaaPoista
  41. Hyvän ystävän kanssa lähtisin :)

    VastaaPoista
  42. Lapsuuden aikaisen kaverin kanssa.
    gabriella@luukku.com

    VastaaPoista
  43. Mieheni, joka ei ole ikinä nähnyt ratsastuskilpailuja.

    Loviisa Mällinen
    loviisa.mallinen@hotmail.com

    VastaaPoista
  44. Lähtisin avajaisnäytökseen mun vuokrahepan omistajan kanssa. Olisi mahtavaa tarjota hänelle huikea perjantai-ilta Hihsissä, koska hänkin on tarjonnut minulle ja koska meillä on maailman paras hevostiimi:). e-mail: kikka@dressyouup.fi

    VastaaPoista
  45. Avajaisnäytökseen lähtisin meidän hevosen omistajan kanssa, koska meillä on maailman paras heppatiimi:).
    kikka@dressyouup.fi

    VastaaPoista
  46. Siskon kanssa, jolle tämä olisi ensimmäinen kerta.

    VastaaPoista
  47. Oman heppahöperön tyttöni kanssa. terhi.tuokko@netti.fi

    VastaaPoista
  48. Lähtisin serkkuni kanssa katsomaan GP-kouluratsastusta! 🤩
    sean-simon@hotmail.com

    VastaaPoista
  49. Lähtisin parhaan ystäväni kanssa, joka on innostunut hevosista, mutta ei ole koskaan ollut ratsastuskisoissa.
    tiina_mina@hotmail.com

    VastaaPoista
  50. Kaverini kanssa lähtisin, näemme hänen kanssaan nykyään ihan liian harvoin. lea.oinonen@gmail.com

    VastaaPoista
  51. Ystävän kanssa olisi huippua päästä viettämään perjantai-iltaa HIHSiin 😍

    emiliaeerola@hotmail.com

    VastaaPoista
  52. Siskon kanssa,koska hänellä synttärit samana viikonloppuna ☺ olisi mukava yllätys hänelle.
    pomppu10@luukku.com

    VastaaPoista
  53. Lähtisin voittolipuilla monen monen vuoden tauon jälkeen ihastelemaan ja tunnelmoimaan siskontytön kanssa! :)

    minna.haaranen@hotmail.com

    VastaaPoista
  54. Äidin kanssa lähtisin.

    VastaaPoista
  55. Tyttären kanssa lähtisin ekaa kertaa elämässämme katsomaan "suuren maailman" meininkiä :)

    heppamaalle14@gmail.com

    VastaaPoista
  56. Lähtisin parhaan ystäväni kanssa yhdessä ensimmäistä kertaa ikinä vuoden suurimpaan hevostapahtumaan 😍

    VastaaPoista
  57. Lähtisin ystäväni kanssa, joka on vastikään toteuttanut pitkäaikaisen haaveen ja on nyt ponitäti. :)

    Johanna parikkajohanna@gmail.com

    VastaaPoista
  58. Kaverin kanssa lähdettäisiin! ❤️
    Kakku.leppanen@gmail.com

    VastaaPoista
  59. Lähtisin minun äidin kanssa! Me molemmat rakastavat hevosia ja ratsastusta niin olen varma, että hän ilahtuisi yllätyksestä :)
    fia.aalto_94@hotmail.com

    VastaaPoista
  60. Ystävän kanssa 💖

    Venla K

    VastaaPoista
  61. Parhaan tallikaverin kanssa lähtisin 😍

    VastaaPoista
  62. Menisin hyvän ystäväni kanssa🤩

    VastaaPoista
  63. Lähtisin parhaan kaverin kanssa 😍
    smt.nurmela@hotmail.fi

    VastaaPoista
  64. Lähtisin ehdottomasti äitini kanssa HIHS:iin! Hänkin pääsisi katsomaan huippuratsastusta ensimmäistä kertaa :)
    Ia K
    ia.kallunki@gmail.com

    VastaaPoista
  65. Lähtisin mun hyvän ystävän kanssa joka ei ole ikinä käynyt horse showssa :)

    VastaaPoista
  66. Lähtisin parhaan kaverin kanssa ja liput olis huippujuttu kerrankin☺️
    ilona-valtanen@hotmail.com

    VastaaPoista
  67. Parhaan ystäväni kanssa joka asuu parinsadan kilometrin päässä ja harvoin nähdään. Meidän joka vuotinen perinne on pieni reissu isolle kirkolle ja nyt ois mahtava tilaisuus päästä tuhlaamaan rahoja expoon ja katsomaan, kun maan huiput tulevat näyttämään miten se tehdään isolla areenalla!

    VastaaPoista
  68. Kaverin kanssa
    eedit.paukkunen@gmail.com

    VastaaPoista
  69. Ystävän ❤️ janika.koistinen@koti.fimnet.fi

    VastaaPoista
  70. En voi sanoim kuvailla, kuinka kovasti itsekin haluaisin muuttaa maalle. Selaan näitä sinun sivuja aina vähän vihreänsävyisenä, olet laittanut kotisi niin kauniiksi vanhaa arvostaen. Olisi kiva nähdä se uusi keittiö sitten aikanaan 😊

    Horse showhun Lähtisin parhaan talliystäväni kanssa.😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Keittiö tulee varmasti näkymään täällä jahka remontti alkaa! :)

      Poista
  71. Parhaan kaverin kanssa mentäisiin yhdessä katsomaan❤

    - Nea

    VastaaPoista
  72. Lähtisin pikkusiskoni kanssa, koska hevoset yhdistää meitä vahvasti. Olemme ratsastaneet nyt 10 vuotta ja olisi hienoa mennä Horse Showhun sen kunniaksi ❤️

    VastaaPoista
  73. Lähtisin varmaankin äidin tai ystäväni kanssa! 💕

    VastaaPoista
  74. Ystävän tai siskon kanssa, en ole koskaan päässyt ��

    VastaaPoista
  75. Ystävän kanssa💓

    lauran685.ln@gmail.com

    VastaaPoista
  76. Äitin kanssa lähdettäis!❤

    VastaaPoista
  77. Hyvän ystäväni ottaisin mukaan!!!

    ak.varalla@gmail.com

    VastaaPoista
  78. Pipe ystävän kanssa mentäisiin ja nautittaisiin täysin rinnoin.
    satu.heinonen@kktavastia.fi

    VastaaPoista
  79. Ystäväni Kirsin kanssa, jonka kanssa on yhteistä hevosharrastusta takana jo yli 30 vuotta. Viime vuonna oltiin HIHS:issä ensimmäistä kertaa :)

    VastaaPoista
  80. Poikani veisin, ei ole koskaan käynyt.
    Omf8@hotmail.com

    VastaaPoista
  81. Näin HIHS-ensikertalaisena ottaisin mukaan pitkäaikaisen ystäväni, joka ei myöskään ole koskaan tapahtumassa päässyt käymään.
    tanja.kukkonen@outlook.com

    VastaaPoista
  82. Arvonnasta myöhästyin mutta onneksi on jo viime vuoden joulukuussa ostettu kokopäivälippu sunnuntaille... "early bird" -tarjoukseen oli helppo tarttua.

    Suuri kiitos ihanasta kuvista! Koko elämäni kaupungissa kerros- ja rivitaloasunnoissa asuneena on tuo maalaisparatiisinne haave jonka toteuttamista alan kyllä harkita... 😊 Toteutumiseen voi mennä tovi mutta onneksi siihen asti saa ihastella kaunista kotiamme. Ja kaikkia hurmaavia nelijalkainen ❤️. Torstenille hurjasti rapsutuksia isojakin ajoneuvoja hyvin sietäväksi herraksi kuoriutunut estää!

    Aurinkoista loppuviikkoa!
    Maarit L. 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuollaiset tarjoukset on kyllä hyviä! :)

      Onhan täällä maalla ihan eri fiilis kuin kaupungissa; molemmissa kuitenkin omat hyvät ja huonot puolensa. Hellekesä menee ihan missä vaan, märkä ja pimeä talvi tuntuu kurjalta molemmissa 😂

      Aurinkoa viikonloppuusi!

      Poista